La web de transparència de l’Ajuntament no permet saber amb quin transport viatgen els regidors

El govern de Colau ha anunciat aquest dimarts el compromís de no fer servir l'avió per a viatges de menys de mil quilòmetres amb alternativa ferroviària

Una de les mesures estrella anunciades aquest dimarts per l’Ajuntament de Barcelona com a part de la declaració d’emergència climàtica de Barcelona, el compromís dels regidors i treballadors municipals de no utilitzar l’avió per a viatges de menys de mil quilòmetres quan hi hagi una alternativa ferroviària de menys de 7 hores, serà de seguiment difícil si no es canvia aquest apartat la web de transparència del consistori.

Ara per ara, els formularis en què es reflecteixen les despeses dels viatges dels regidors –que s’actualitzen a partir dels tres mesos posteriors al viatge, quan es tenen tots els comprovants i s’han liquidat– no inclouen cap referència al tipus de transport utilitzat, sinó només les persones que viatgen, el motiu del desplaçament, la destinació, la data i la despesa. D’aquesta manera, serà complicat comprovar el grau de compliment de la mesura anunciada si no es canvia la presentació d’aquesta informació. Fonts municipals admeten que encara no s’ha concretat com s’aplicarà la mesura en tots els aspectes i que, per tant, no s’ha detallat què es farà amb la informació que apareix a la web de transparència. Les mateixes fonts concreten que d’alguna manera o altra es farà pública la informació, però que encara no s’ha decidit si serà a través de la web de transparència, de l’agenda dels regidors o d’algun altre sistema.

Les dades sobre els viatges de Colau, amb un any i mig de retard 

Pel que fa a les despeses dels viatges de l’alcaldessa, la casuística és diferent. En aquest cas, sí que hi ha alguns casos en què s’especifica el transport utilitzat (pàgina 5 del PDF), però alguna raó no és en tots els viatges. Com es pot veure, hi ha diversos viatges d’Ada Colau a Madrid i a París en què va utilitzar l’avió –en altres casos ha agafat l’AVE–, malgrat que la tinent d’alcaldia Janet Sanz ha defensat que habitualment ja donen prioritat al transport ferroviari. El que crida més l’atenció, però, és que en el cas de l’alcaldessa només estan reflectits els viatges fins al juliol del 2018, a diferència del cas dels regidors i comissionats, que tenen justificats els desplaçaments fins a l’octubre passat. Pel que fa a Colau, per tant, un any i mig d’informació.  

Més informació

Nou comentari