Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vuit treballadors dels tallers del metro, reubicats per allunyar-los de l’amiant
  • CA

Vuit treballadors els tallers del metro canvien de lloc de feina per evitar l’exposició a l’amiant. TMB ha accedit a permetre que treballin en una posició on no puguin estar contaminats per la fibra tòxica. Es tracta d’empleats que formen part dels 28 en actiu que pateixen algun tipus d’afectació relacionada amb l’amiant. Es tracta d’una fita per als sindicats, que durant mesos han reclamat a la companyia que facilités el canvi, segons ha avançat Naciódigital

En la reunió per la negociació del conveni col·lectiu celebrada el 21 de gener l’empresa es va comprometre a valorar casos individuals d’empleats afectats per l’amiant per reubicar-los en l’empresa. L’acta de la trobada, consultada pel TOT Barcelona, recull que la companyia acceptava estudiar la situació de vuit treballadors de manteniment i un agent d’atenció al ciutadà (AAC) –que condueixen trens i ajuden viatgers– “perquè treballen en un entorn en què hi ha equips amb elements amb MCA (material amb amiant)”. 

Fonts oficials matisen, però, que els mesuraments a l’ambient mostren que no hi ha amiant que pugui contaminar la plantilla. Mantenen, així, que la reubicació s’ha fet per “benestar laboral” i no perquè hi hagi un risc real per als treballadors. “Hi pot haver elements confinats o amb els quals no s’hagi de treballar”, asseguren fonts de TMB. “Els estudis certifiquen que no hi ha risc de fibres a l’ambient”, afegeixen.

Els empleats de manteniment han estat reubicats a les cotxeres de línies automàtiques i llocs de feina administratius, però el cas de l’AAC està en estudi. Pel que fa als 19 treballadors també en actiu que pateixen afectacions per la fibra tòxica, fonts sindicals precisen que ja han aconseguit canviar de lloc de feina dins de l’empresa. 

Fonts de TMB detallen que l’empresa s’ha avingut a reubicar els membres de la plantilla afectats “atenent a aspectes psicosocials”. “Per raons de benestar laboral, l’empresa ha obert la porta a modificar alguna de les seves condicions de treball actuals”, afegeixen les mateixes veus. També remarquen que els treballadors no tenen “malalties”, sinó que pateixen “alteracions pleurals” que no necessiten tractament. ​

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa