Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vols cancel·lats al Prat per una vaga de controladors aeris a França
  • CA

Una vaga de 24 hores de controladors aeris a França està causant afectacions a vols de l’Aeroport del Prat. Segons ha informat AENA, hi havia previstos més de 6.000 vols entre França i l’estat espanyol, i s’havien cancel·lat, fins a les 13 hores, 130 vols de 280 operacions amb aquell país. Així mateix, les aerolínies, davant de la situació estan reprogramant vols i reubicant passatges.

AENA recomana a qui hagi de viatjar que consulti la seva companyia aèria per saber si hi ha algun canvi o afectació en el seu vol. La vaga de controladors aeris francesos que ha començat avui a les 06.00 (horari local) i continuarà fins a la mateixa hora de demà, 17 de setembre, repercuteix en demores i cancel·lacions de vols a Europa.

La mesura afecta tot l’espai aeri de França, un dels més grans del continent atesa la superfície d’aquest país. Per ell transiten diàriament centenars d’aeronaus que tenen com a origen i destinació aeroports francesos o terminals aèries a tercers països europeus.

Afectacions sobretot amb el trànsit a l’estat espanyol

En aquests moments, la vaga de controladors afecta particularment l’estat espanyola. A causa de la ubicació del país al sud del continent, moltes rutes entre la península ibèrica i el nord i l’est d’Europa suposen naturalment el sobrevol de l’espai aeri francès. És per això que molts vols poden patir modificacions durant la jornada d’aquest divendres.

ENAIRE, l’entitat pública empresarial encarregada de gestionar la navegació aèria a l’Estat, va informar que adoptaria “mesures per minimitzar l’afecció als vols de la vaga de control aeri a França”. Ja des d’aquest dijous, es van coordinar mesures en fase pretàctica per part dels centres de control espanyols conjuntament amb Eurocontrol, l’Organització Europea per a la Seguretat de la Navegació Aèria, amb l’objectiu de minimitzar les contingències operatives.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: manu a setembre 16, 2022 | 20:37
    manu setembre 16, 2022 | 20:37
    esta vez no es culpa de la malvada España? es raro, no?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa