Un vigilant del metro, ingressat a l’hospital per coronavirus

Treballa al torn de nit i està al Parc Taulí des del dia 25

Alguns treballadors ho advertien, i ha acabat passant. Un vigilant del metro de l’empresa Securitas, contractada per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per a tasques de seguretat al subsòl, està ingressat a l’hospital Parc Taulí, a Sabadell, per coronavirus. L’home no ha necessitat un llit a la Unitat de Cures Intensives (UCI) però ha requerit de respiració assistida fins avui. Els metges li han comunicat que aviat podria tenir l’alta, segons expliquen fonts properes al TOT Barcelona.

El vigilant es troba a l’hospital des del dia 25, després d’haver patit febre des del dia 19. Finalment, va ser traslladat a un Centre d’Atenció Primària (CAP) des d’on el van derivar a l’hospital. L’home, que treballa al torn de nit, també ha necessitat cortisona als pulmons, segons fonts coneixedores.

Fonts de l’empresa admeten que hi ha “diversos treballadors” que estan contagiats, “com passa a totes les empreses grans”. També reconeixen que alguns estan ingressats a hospitals, sense entrar al detall del cas del vigilant del metro.

Resolució favorable d’Inspecció de Treball

El Sindicat de Treballadors de Seguretat de Catalunya (STS-C) va presentar una denúncia a Inspecció de Treball perquè consideraven l’actuació de Securitas un “despropòsit”. La resolució de l’òrgan regulador, a què ha tingut accés aquest diari, destaca la “bona fe” de la companyia i remarca que “es detecten actuacions anticipades per part de l’empresa”. 

De tota manera, obliga Securitas a ampliar les actuacions en matèria de protecció i prevenció. Aquestes mesures addicionals passen per informar correctament la plantilla sobre com desinfectar els vehicles de les patrulles mòbils i els equips de comunicació, a més de com utilitzar els Equips de Protecció Individual (EPI).  

Més informació

Nou comentari