Ignasi Seguí passejava amb bici amb dos nens petits per la rambla del Poblenou. Ho feia per un lateral, en un tram on està reservada la circulació a les bicis i on fins i tot hi ha una pilona per evitar el pas d’altres vehicles. Era el 3 de setembre, però el que li va passar ha portat cua durant dies a Twitter. Seguí relata, acompanyat d’un vídeo, com un motorista el va avançar a ell, que portava la filla de dos anys a la cadireta de la bici, i el fill de sis malgrat que el pas per a les motos està prohibit.

El vídeo mostra com el nen de sis anys s’ha d’apartar perquè el motorista, que condueix un vehicle de molta cilindrada, pugui passar. A l’inici de les imatges es veu com el tram per on circulen Seguí i els seus fills està protegit per un piló, el qual el motorista va ignorar.

Seguí va voler presentar una denúncia contra el motorista i, segons va relatar en un altre fil de Twitter, es va dirigir a una comissaria de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Allà, segons narra, els agents li van dir que no té “presumpció de veracitat al no ser policia” i que el motorista es lliuraria de la sanció amb un recurs. “En definitiva, que la Guàrdia Urbana em recomana no denunciar perquè no servirà per a res”, va criticar. “La sensació que em queda és de total impunitat per a la moto, malgrat comptar amb una prova visual com un vídeo”.

Un altre exemple de mala praxi per part de motoristes apareix en un vídeo gravat recentment des d’un cotxe. Tot i que l’usuari que l’ha compartit no ha especificat el dia en què va ser enregistrat, alguns vianants que hi figuren porten mascareta, així que tot indica que és de fa poc. En aquesta ocasió es poden veure cinc motos circulant pel carril bici en un espai de 20 segons.

L’associació ciclista Bicicleta Club de Catalunya (Bacc) també ha compartit imatges d’infraccions per part de motoristes a la ciutat acompanyades del hashtag “motomorro”. En aquest cas, tampoc se sap la data de la foto però, de nou, apareix un home amb mascareta conduint un patinet. En la imatge difosa pel Bacc surten tres motos envaint el carril bici per avançar en la línia de cotxes que esperen al semàfor.

Més notícies
Un aparcament de motos en calçada al carrer Bailèn / Adrià Lizanda

Enuig motorista per la falta d’aparcament a Barcelona

Notícia: Enuig motorista per la falta d’aparcament a Barcelona
Comparteix
Col·lectius del sector critiquen el setge que pateix la moto a Barcelona en favor de mitjans de transport sostenibles
Notícia: Enuig motorista per la falta d’aparcament a Barcelona - Mobile
El carril bici que connecta Barcelona amb Esplugues es converteix en un sorral en l'entrada a la capital. | A. L.

Els 10 pitjors trams de carril bici de Barcelona

Notícia: Els 10 pitjors trams de carril bici de Barcelona
Comparteix
El Bicicleta Club de Catalunya acompanya el TOT Barcelona en un recorregut per la ciutat
Notícia: Els 10 pitjors trams de carril bici de Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa