Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
[VÍDEO] El darrer tren entre Clot-Aragó i Sant Andreu, des de 1854
  • CA

“Aquesta nit hem dit adéu a l’antic trajecte (data del 1854) entre Clot-Aragó i Sant Andreu, amb el recorregut d’un darrer tren. A finals d’any, les obres en marxa permetran l’entrada en servei del nou traçat Barcelona-Granollers-Girona”. Amb aquest missatge i un vídeo, Adif, el gestor públic d’infraestructures de l’Estat, posava punt i final a aquest recorregut centenari, a l’espera que les obres donin pas a la nova estació de Sant Andreu. Segons Adif, podria estar en funcionament abans que acabi el 2022. De fet, les vies entre aquestes dues estacions per on ciculaven trens de la R2 desapareixen.

I per on passaran els trens, a partir del 10 de desembre? Els treballs que han començat aquest dissabte han de permetre traslladar les vies per on circula el tren del vídeo perquè aquest recorregut es faci per dins de la nova estació i no per fora, com fins ara.

Vídeo gravat pel maquinista

Es tracta d’un vídeo gravat des de la cabina del maquinista, que relata com serà el nou traçat, en una gravació que dura poc més de 2 minuts. Entre altres, explica que traçat que voreja La Sagrera s’haurà de desmuntar, i també es pot veure el túnel nou per on s’haurà de fer la connexió perquè entri a la nova estació.

Afectacions del servei

La línia R1 iniciarà i finalitzarà el seu recorregut a Badalona entre el 17 i el 19 de setembre i els caps de setmana del 29 i 30 d’octubre i el 12 i el 13 de novembre. Així mateix, l’R2 nord i l’R11 no circularà entre Passeig de Gràcia i Sant Andreu Comtal el 17 i el 18 de setembre i a partir del 19 de setembre iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a Sant Andreu Comtal. Ara bé, Renfe “reprogramarà” els horaris per tal de poder millorar el servei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa