L’empresa alemanya FlixBus oferirà aquest juliol una experiència de realitat virtuals als passatgers que els triïn per viatjar fins a Lió des de Barcelona. La companyia ha escollit la capital catalana per fer aquesta prova pilot a Europa, després de fer-ho als Estats Units. A través d’aquesta tecnologia, que ofereix en col·laboració amb Inflight VR, els passatgers poden escollir entre cinquanta jocs i experiències de viatge i cinematogràfiques. Durant el juliol, els 15 primers passatgers que comprin el bitllet seran els que podran testejar aquesta tecnologia. La directora de comunicació de FlixBus, Elena Compte, ha explicat que la companyia té Barcelona com el seu “hub principal” i que preveu arribar a finals d’any al milió de passatgers que han passat per Barcelona.

Compte ha explicat que l’objectiu d’oferir realitat virtual als passatgers és donar “satisfacció, entreteniment i fer el viatge més agradable”. Ha afegit que, com a start-up, busquen que això es faci a través de la tecnologia. 

Des d’Inflight VR, empresa que ha desenvolupat els continguts, Nicolas Jaeger ha destacat que posar-se les ulleres de realitat virtual permet als passatgers “endinsar-se en mons virtuals per relaxar-se, per exemple bussejant entre balenes, o tenir una experiència sobre els destins de l’autobús”. Entre aquestes, una de les experiències que s’ofereix és una visita en 3D a la Sagrada Família. “El passatger d’autobús passa moltes hores en un lloc fix i si es posa les ulleres pot escapar de l’entorn i entrar en mons virtuals on relaxar-se i millorar l’experiència a bord”, ha resumit. 

El cap de desenvolupament de l’empresa, Joan Mora, ha afegit que els continguts es fan tenint en compte el mitjà de transport en el que es veuran i el moviment del mateix. “Mirem que l’experiència sigui adequada per a una persona en moviment però asseguda”, ha concretat. Així, s’eviten moviments bruscos i que no es generin “discrepàncies” entre el que la persona sent físicament i el que veu a través de les ulleres de realitat virtual. Amb tot, s’evita que la persona es maregi o no se senti còmode durant el viatge. 

Noves línies de FlixBus a Catalunya

FlixBus va arribar a Barcelona el 2016, amb extensió de les línies des de França. Actualment, gairebé 20 línies comuniquen amb ciutats catalanes amb 75 destins en nou països europeus. Aquest estiu la companyia ha llençat tres noves rutes nocturnes que uneixen Tarragona i París, Múrcia amb parís passant per Barcelona i Barcelona amb Mainz. 

A nivell mundial, compta amb 2.000 destins en 29 països d’Europa i Estats Units.

Nou comentari

Més notícies

Els vehicles autònoms necessitaran deu anys per adaptar-se a ciutats com Barcelona

Els conductors d'autobús s'hauran de reconvertir i fer funcions d'assistència als usuaris, segons l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà