Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’antiga polèmica que ha ressorgit amb l’anunci de la nova T-Jove
  • CA

La T-Jove de cartó, la de tota la vida, desapareix. És el primer títol que s’integra de forma completa a la Mobilitat i, per això, TMB s’ha afanyat a explicar i conscienciar els usuaris del transport públic que cal canviar-se al nou sistema com més aviat millor. Justament aquesta campanya informativa és la que ha despertat, de nou, una vella polèmica relacionada amb els nous títols de metro i bus.

Tots els títols que es compren aquest desembre encara gaudeixen del descompte que van pactar el govern espanyol i la Generalitat per incentivar l’ús del transport públic davant l’encariment dels carburants. Ara bé, aquests títols només seran vàlids fins al proper 15 de gener. Aquest fet ha indignat sobretot els usuaris que utilitzen targetes que duren 3 mesos, com és el cas de la T-Jove. I és que, que a diferència del que passava fins ara, els bitllets comprats al desembre no estaran actius fins al març.

Incredulitat a les xarxes socials

A TMB se li ha acumulat la feina responent els usuaris indignats. En cada una d’aquestes respostes, l’ens s’ha afanyat a recordar que el canvi ja s’havia avisat. “Tal com hem anunciat oficialment des del setembre, els títols adquirits durant el 2022 son vàlids fins al 15 de gener de 2023”, li ha recordat el compte de la T-Mobilitat a un usuari que no donava crèdit amb el canvi. Malgrat tot, les explicacions no han acabat de convèncer a tothom. Alguns comptes han titllat el que està succeint de “pífia”, com el cas de Susu, que també comenta que “els estudiants estan força emprenyats”.

“Si ho arribo a saber em compro una T-Mes”, diu un altre dels perfils que es queixa a les xarxes socials. També hi ha qui es pregunta “com pebrots em deixa comprar-la [la targeta]” si no podrà utilitzar durant 3 mesos. I alguns, inclús, han optat per engegar una recollida de firmes digitals per demanar que aquest títol no deixi de funcionar a mitjan gener.

Què passa amb el servei de Sagalés?

El nou anunci també ha despertat dubtes entre la parròquia catalana que utilitza el servei de Sagalés per arribar a Barcelona. La targeta física desapareix, però aquests autobusos encara no estan equipats per poder fer servir la T-Mobilitat. “Al gener-febrer ja no hi haurà T-jove en cartó, i a les línies interurbanes de Sagalés no accepten la T-Mobilitat. Com se suposa que l’haig de fer servir?”, es pregunta el Marc. En aquest cas, però, l’empresa ja ha respost que “el procés d’incorporació a la T-Mobilitat és progressiu. Actualment, les nostres línies queden fora de l’abast de la T-Mobilitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa