Lluy de solucionar-se, la vaga dels punts informatius de TMB s’intensifica. Les aturades parcials que es repeteixen cada dilluns des de finals de gener s’amplien ara de dilluns a divendres. Es preveuen afectacions tant a la franja de matí com a la de la tarda per evidenciar el malestar dels treballadors mobilitzats, que sostenen que el servei “fa molt de temps que està precaritzat”.

Actualment les aturades són els dilluns de les 9.30 a les 12.30 hores i de 17.30 a 20 hores. La nova convocatòria serà de dilluns a divendres de 8 a 12 hores i de 16 a 20 hores de manera indefinida, ha explicat l’Asambela Punts TMB en un comunicat aquest divendres.

El desacord va començar amb l’inici de la implantació de la T-Mobilitat, que treballadors dels punts TMB asseguren que es va fer de manera “caòtica” i sense donar formació adequada als treballadors. Consideren que l’empresa s’ha tancat totalment a negociar amb el comitè de vaga, i ha instat la presidenta de TMB i la tercera tinenta d’alcalde de Barcelona, ​​Laia Bonet, i el conseller delegat de l’operador de transports, Gerardo Lertxundi, a “donar la cara i a mostrar responsabilitat”. No obstant, altres fonts coneixedores apunten que TMB està lligada de peus i mans perquè la interlocució amb la plantilla l’ha de fer amb els sindicats segons la normativa interna, el que limita negociacions directes amb comitès de vaga de serveis concrets.

Reunió de mediació

En el mateix comunicat, l’assemblea ha explicat que el Departament de Treball de la Generalitat els va citar aquest dilluns a una reunió de mediació amb l’empresa, a causa de les noves aturades presentades, i han assegurat que en van sortir “sense cap compromís” de negociar per part de la companyia.

“Van deixar clar que no volen un efecte contagi a la resta de col·lectius i que es formin grups amb què intervenir o negociar de forma individual”, han dit. Alhora, han afegit que els van proposar dues opcions de negociació: a través del Comitè d’Empresa, i mitjançant denúncies a Inspecció de Treball, encara que qüestionen que aquestes siguin realment vies de negociació.

“En mans de l’empresa està posar fi a aquest conflicte laboral. Fins que no hi hagi una citació a mediació amb el comitè de vaga on es negociïn les reivindicacions, continuarem amb les aturades, ja que aquest és l’òrgan elegit democràticament a Assemblea de Treballadors i Treballadores i és l’interlocutor vàlid”, han afegit.

Més notícies
Macrobotellot a l'avinguda Maria Cristina, durant la Mercè de 2021 / Jordi Play

L’oci nocturn critica els botellòdroms: seran “un niu de conflictes”

Notícia: L’oci nocturn critica els botellòdroms: seran “un niu de conflictes”
Comparteix
La patronal creu que no ofereixen prou seguretat i demanen que es concedeixin permisos per obrir més locals de festa
Notícia: L’oci nocturn critica els botellòdroms: seran “un niu de conflictes” - Mobile
Recreació virtual de la urbanització del tramvia a Sardenya amb Marina / Ajuntament de Barcelona

Dos anys d’obres a la Diagonal: així les patiràs

Notícia: Dos anys d’obres a la Diagonal: així les patiràs
Comparteix
Les obres per connectar el tramvia per la Diagonal han començat aquest dilluns i la primera fase finalitzarà a principis del 2024
Notícia: Dos anys d’obres a la Diagonal: així les patiràs - Mobile
Una persona mira l'aplicació d'una empresa de servei de menjar a domicili | twitter

Aquest és el menjar a domicili preferit pels barcelonins

Notícia: Aquest és el menjar a domicili preferit pels barcelonins
Comparteix
Un estudi de Just Eat revela els hàbits dels veïns de la capital quan demanen servei a domicili
Notícia: Aquest és el menjar a domicili preferit pels barcelonins - Mobile
El tren de proves estacionat al centre d'assajos d'Alstom / TMB

FOTOS | Així són els nous combois de metro que Barcelona estrenarà al maig

Notícia: FOTOS | Així són els nous combois de metro que Barcelona estrenarà al maig
Comparteix
L'empresa pública de transport està canviant part de la flota per fer-la més sostenible i accessible
Notícia: FOTOS | Així són els nous combois de metro que Barcelona estrenarà al maig - Mobile

Nou comentari

Comparteix