Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els usuaris del taxi podran saber el preu del viatge abans de pujar-hi a partir del 8 de juny
  • CA

A partir del vuit de juny els usuaris del taxi tindran l’opció de saber quant costarà el viatge abans de pujar al cotxe. Els taxistes que treballen amb apps com ara MyTaxi tindran l’opció d’oferir una tarifa tancada de manera que el preu no depengui del taxímetre. El canvi es va aprovar al ple de l’AMB a finals d’abril i, després que la Comissió de Preus de la Generalitat de Catalunya i que s’hagi publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El 50% dels taxistes de l’AMB treballen amb apps, segons el càlcul del portaveu d’Élite Taxi, Alberto Tito Álvarez, així que la meitat de la flota podrà oferir tarifes tancades als usuaris. 

“La gent vol saber el que costarà el trajecte”, resumeix Álvarez. Un dels líders visibles de la lluita del sector celebra la mesura, que defineix com una “porta oberta” que volen aprofitar per impulsar una app pública que integri tots els taxistes de Catalunya. Mitjançant aquesta app es podria aconseguir que els taxis fessin més viatges i augmentessin els ingressos. Això, explica Álvarez, permetria abaixar els preus per a les persones amb rendes més baixes, cosa que es compensaria amb subvencions de l’AMB. 

L’app pública, avisa, és “l’objectiu últim” dels taxistes. Amb l’aplicació de la tarifa tancada, Álvarez espera que els usuaris pressionin per exigir que el taxi es pugui agafar sabent quin preu tindrà el trajecte. Élite Taxi ha presentat una proposta de cara a la creació de la nova llei que regularà el taxi i les VTC la creació de l’app públic. “Portem demanant-ho quatre anys, esperem que la pressió dels usuaris serveixi per aconseguir-ho”, sentencia. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa