Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una app informarà a temps real dels aparcaments lliures fora de calçada
  • CA

Una aplicació mòbil informarà als conductors de les places d’aparcament lliures en parkings públics i privats de Barcelona. Els usuaris podran veure a temps real l’ocupació dels garatges més propers, amb l’objectiu d’incentivar altres espais d’estacionament fora de la calçada i poc a poc alliberar espai públic. És la principal mesura d’un pla de gestió global d’aparcaments subterranis que el govern municipal s’ha compromès a elaborar, arran d’una proposta de JxCat aprovada per unanimitat aquest dimarts a la comissió d’Urbanisme.

El pla hauria d’estar llest en el termini d’un mes i comptar amb el sector privat per a la seva redacció. La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón (PSC), ha agraït la proposició i ha valorat positivament “tot el que sigui optimitzar recursos, alliberar el màxim possible d’espai públic de superfície i baixar l’aparcament al subsol”. En resposta als retrets de l’oposició per la campanya de multes a motos aparcades a la vorera, ha assumit que “no hi haurà prou aparcament en superfície per a motos”, però ha recordat que tampoc “no n’hi ha per als cotxes”.

No a ajornar la ZBE a 2022

D’altra banda, la comissió municipal ha tombat la proposta del PP per ajornar les multes de la Zona de Baixes Emissions fins 2022. Govern, ERC i JxCat hi han votat en contra i Cs i BpC s’han abstingut, pel que els populars s’han quedat sols defensant-ho. El regidor Eloi Badia (BComú) ha reconegut que la recuperació del vehicle privat està sent “molt més ràpida que la del transport públic” però ha advertit que “això pot portar a una situació no desitjada” de contaminació.

Per tant, ampliar la moratòria per als vehicles que emeten més emissions nocives “pot donar un missatge molt equivocat a la ciutadania i a Europa”. “A partir de 2040 tots els vehicles comercials hauran de ser no contaminants, l’escenari és aquests i anem tard”, ha asseverat. No obstant, no ha donat cap nova data per a l’entrada en vigor de les sancions de la ZBE i s’ha limitat a indicar que “cal treballar-ho més”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa