Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un tribunal obliga l’Ajuntament a tornar a contractar una empresa de cobrament d’aparcament
  • CA

La secció 15 de l’Audiència de Barcelona ha ordenat a l’empresa municipal Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) que integri de forma cautelar a Easypark en l’eina que facilita pagar amb el mòbil l’aparcament en zones regulades de la ciutat i el seu entorn, anomenada Plataforma Metropolitana.

La interlocutòria estableix que B:SM ha d’integrar provisionalment l’empresa a la plataforma tan aviat com sigui possible –amb un termini màxim de 15 dies– i “en els mateixos termes i condicions que la resta de operadors fins que es dicti sentència”.

Aquesta resolució, que rectifica una primera decisió del jutjat mercantil 11 de Barcelona que denegava les mesures cautelars, no admet cap recurs. Tanmateix, per fer-se efectiva l’empresa ha de dipositar una fiança de 30.000 euros i presentar en un termini de 20 dies la demanda anunciada en demanar les mesures cautelars.

Després d’un procés de licitació iniciat el juliol de 2018, al novembre es van habilitar quatre empreses com a sistemes de pagament de l’estacionament regulat. Entre aquestes companyies no hi havia Easypark perquè altres van obtenir millor puntuació. L’empresa, e en desacord amb la decisió, va demanar al gener mesures cautelars, que llavors es van desestimar.

En aquestes mesures cautelars demanava que B:SM no llancés la Plataforma Metropolitana fins que hi fos Easypark i que la integrés cautelarment en el termini d’un mes des de l’aprovació de les mesures cautelars, en els mateixos termes i condicions que la resta d’operadors i fins que es dictés sentència “en què es consideri que B:SM va abusar de posició de domini”.

L’empresa, que considera que B:SM va abusar de la seva “posició de domini”, va signar el 2014 un contracte –de quatre anys prorrogable a dos més–  per gestionar el pagament d’estacionament de la ciutat a través del que era la Plataforma Barcelona. I un any després l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) van acordar promoure la Plataforma Metropolitana.

Fonts de B:SM han assegurat que donaran compliment al que ordena la interlocutòria d’aquest dilluns i que la seva voluntat és complir amb el que demana el tribunal.

Més notícies
La falta d’aparcament frena l’arribada del ‘carsharing’ a Barcelona
Notícia: La falta d’aparcament frena l’arribada del ‘carsharing’ a Barcelona
Comparteix
L'Ajuntament prepara una entrada controlada dels cotxes multiusuari perquè sigui compatible amb la manca d'espai
L’Ajuntament limita a 11.000 les bicis i motos compartides a Barcelona
Notícia: L’Ajuntament limita a 11.000 les bicis i motos compartides a Barcelona
Comparteix
Multarà amb 450 euros les empreses que incompleixin les condicions de les llicències

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa