Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Un grup de grafiters roba i apallissa uns vigilants del metro
  • CA

La matinada ha estat dura per als vigilants del metro, i els grafiters n’han estat la causa. Dos incidents han marcat la nit de servei per personal de seguretat de Prosegur, l’empresa contractada per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per vigilar al metro. El resultat de la matinada ha estat dos vigilants ferits i un robatori.

La situació més greu s’ha viscut cap a les 3.15 hores a la cruïlla entre els carrers S’Agaró i Platja d’Aro, al barri de Trinitat Nova (Nou Barris). Segons ha pogut saber el TOT Barcelona de fonts coneixedores, un grup de sis grafiters ha agredit amb pals i pedres una parella de vigilants que patrullaven per vigilar un pou de ventilació per on els vàndals solen accedir al subsòl per pintar els trens. Fonts de TMB confirmen l’agressió i afegeixen que, després d’agredir el personal de seguretat, els grafiters han robat claus de les dependències del metro, les claus d’un cotxe de seguretat i “efectes personals” dels vigilants.

El més greu, però, han estat les ferides patides per un dels treballadors. L’home, de 54 anys, ha hagut de ser traslladat a l’hospital Vall d’Hebron per una ferida a l’ull. A primera hora del matí encara estava pendent del resultat de les proves per saber la gravetat de la ferida, segons fonts coneixedores. Fonts del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han detallat que el vigilant va ser traslladat en estat menys greu.

Vídeo del primer enfrontament

Un vídeo a què ha tingut accés aquesta redacció mostra la primera topada entre els grafiters i els vigilants. Fonts coneixedores relaten que, després d’intentar entrar al subsòl pel pou de ventilació sense èxit, han llançat pedres als empleats de seguretat. Els vigilants han respost amb extintors, fent que els grafiters haguessin de fugir, tal com es veu a les imatges. El fum dels extintors es pot apreciar al vídeo.

Minuts més tard, però, les mateixes fonts expressen que els grafiters han tornat a la zona i han apallissat i robat als vigilants.

Un vigilant amb el braç dislocat

El vigilant amb el braç dislocat / TOT Barcelona

El segon incident ha estat dues hores més tard, a les 5.35 hores. Ha tingut lloc a les cotxeres de Triangle Ferroviari de TMB, ubicades al barri de la Verneda i la Pau (Sant Martí). En aquest cas els grafiters també hi han estat implicats, ja que un vigilant s’ha lesionat quan els perseguia. Fonts de TMB comenten que l’home ha volgut enxampar els vàndals i ha caigut. L’ensopegada l’ha fet patir una dislocació del braç esquerre i ha hagut de ser ingressat a l’Hospital del Mar.

Més notícies
Es cola al metro i agredeix un vigilant a l’ull i el nas
Notícia: Es cola al metro i agredeix un vigilant a l’ull i el nas
Comparteix
La víctima acaba ferida i traslladada a un centre d'urgències mèdiques
El metro, clau per al funcionament de Barcelona / Meritxell M. Pauné
Agredeix un vigilant del metro per demanar-li que es posés la mascareta
Notícia: Agredeix un vigilant del metro per demanar-li que es posés la mascareta
Comparteix
Els Mossos d'Esquadra detenen l'atacant per un delicte de lesions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa