Un estudi de ‘RAC1’ assegura que el transport públic incompleix els estàndards de ventilació

TMB el minimitza perquè cal fer servir aparells homologats que garanteixin "resultats reals"

Un estudi de l’emissora radiofònica RAC1 conclou que el transport públic de Barcelona incompleix els estàndards de ventilació per minimitzar els contagis de Covid-19 quan va ple. La ràdio ha mesurat el CO2 que s’acumula al llarg de trajectes d’aproximadament 15 minuts a les principals línies de metro i línies de bus a diferent hores del dia. En hores punta, afirma l’estudi, els nivells pugen per sobre de les 800 partícules per minut recomanades pels experts, fins a les 1.100 o 1.200.

TMB subratlla que diferents estudis científics han constatat que el transport públic, amb l’aplicació de les mesures actuals de protecció i prevenció, no és un escenari de risc i no s’hi han identificat brots de contagi de Covid. El grup de transport també subratlla que els vehicles i espais de les seves xarxes de transport no superen les 800 partícules per minut de CO2 de manera generalitzada, així com que al metro s’han forçat els sistemes de renovació d’aire de tal forma que s’ha aconseguit que el dels vagons es renovi cada dos minuts i mig.

Pel que fa al mesurament de la qualitat de l’aire, TMB subratlla que cal fer-lo amb aparells homologats i seguint una metodologia “que garanteixi uns resultats reals”.

Més informació

Nou comentari