UGT, disposada a desconvocar la vaga de personal d’Iberia si l’empresa “fa un moviment”

Els treballadors convoquen dos dies d'aturades divendres i dissabte

La UGT està disposada a desconvocar la vaga del personal de terra d’Iberia a l’aeroport del Prat si l’empesa “fa un moviment”, segons ha afirmat el secretari general del sindicat, Camil Ros, a Aquí, l’estiu de la Ser. Els treballadors van fer vaga aquest passat cap de setmana i tenen convocades dues noves jornades per aquest divendres i dissabte. Sindicats i empresa es tornen a reunir avui a les 16 hores, segons informa Europa Press, amb la mediació de Treball per mirar de desencallar el problema. “Si l’empresa es mou, encara que no sigui el que nosaltres voldríem, estem disposats a plantejar que es desconvoqui la del cap de setmana”, ha afirmat.

Els treballadors protesten, entre d’altres, per la temporalitat dels contractes que, segons Ros, afecta al 50% de la plantilla al Prat i, en canvi, és del 20% a Barajas. Per al secretari general, l’argument que les reclamacions dels treballadors s’han de tractar en una negociació estatal és una “excusa” i ha reclamat que es tingui en compte el volum de passatgers de l’aeroport barceloní. “Si hi ha moviment nosaltres farem el gest”, ha sentenciat. 

Per a Ros, les dues jornades de vaga d’aquest cap de setmana han estat un “èxit de seguiment” tot i els serveis mínims “excessius”.

Més informació

Nou comentari