Els treballadors del Bicing ratifiquen el preacord per desconvocar la vaga indefinida

Ara sindicats i empresa treballen per aconseguir signar un conveni col·lectiu

Els treballadors del Bicing han ratificat entre aquest dilluns i aquest dimarts el preacord assolit entre els seus representants sindicals i la direcció de l’empresa per desconvocar la vaga indefinida que s’havia anunciat. D’aquesta manera, els sindicats presentaran aquest dijous davant del departament de Treball l’anul·lació de la convocatòria.

[r:1]

Fonts del sindicat CGT han explicat que la plantilla va rebre amb bons ulls la proposta de l’empresa i ha afegit que els treballadors van instar les formacions sindicals a seguir treballant per signar un conveni col·lectiu. De fet, ambdues parts han estat negociant durant tot el dimecres per aconseguir aquest extrem, i les mateixes fonts de CGT han explicat que les converses van en la bona direcció.

El preacord del comitè de vaga i la companyia inclou assolir un únic conveni col·lectiu per als propers cinc anys igualant a l’alça les taules salarials dels dos convenis que coexistien fins ara. Això suposa, per exemple, un augment de 100 euros mensuals a la categoria de mecànics.

Inclou també un increment anual de 850 euros els tres primers anys i de 500 per als altres dos, suposant un augment a les taules salarials en cinc anys de 3.550 euros. Aquells que tinguin salaris superiors, els càrrecs, tindran un augment del 0,5%. A més, inclou un augment lineal del plus per nocturnitat de 40 euros els tres primers anys i cinc els altres dos, així com la creació de plusos de 50 euros els caps de setmana i festius, de 30 euros per a la categoria de carretillers i de 50 euros per a la de manteniment electrònic.

Com reclamaven els sindicats, també s’ha acordat cobrir el 100% de les baixes per accident de treball, malaltia comú amb intervenció, hospitalització i les malalties greus contemplades al reial decret 1148/11.

També es cobriran llocs de treball estructurals amb personal indefinit i s’establirà una jornada laboral de 39 hores setmanals -37 a l’estiu-. L’acord també preveu eliminar la jornada partida i garantir dos dies descans consecutiu, així com 25 dies laborables de vacances, tres d’assumptes propis i festa el 24 i 31 de desembre, entre d’altres.

Aquest preacord es va assolir aquest dilluns després de dues reunions de mediació “intenses”, entre els sindicats CGT i COBAS, i l’empresa.

Més informació

Nou comentari