Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
TMB posarà estacions per carregar els patinets elèctrics al Metro
  • CA

Els patinets elèctrics s’han convertit en una realitat a la ciutat de Barcelona. Cada cop més persones opten per aquest vehicle per davant del cotxe privat o, inclús, del transport públic. Així, la ciutat ha d’aprendre a conviure amb un nou mode desplaçament que ha capgirat la mobilitat de la ciutat. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) també pretén ajudar a la instauració dels patinets elèctrics a la ciutat i, per això, començarà una prova pilot al barri de la Ciutadella-Vila Olímpica perquè els usuaris puguin recarregat els seus patinets.

La iniciativa s’emmarca en el Pla d’Eficiència Energètica i Estalvi de metro i bus i, segons la presidenta de TMB, Laia Bonet, considera que la prova “és una mostra més de l’aposta per l’autoconsum, la recuperació i reutilització d’energia sobrant que es perd en l’activitat pròpia del servei”.

Els “armariets” on es podran carregar els patinets elèctrics / TMB

La primera fase començarà amb 9 “armariets modulars” que permetran els usuaris carregar els seus patinets. Els aparcaments són, segons ha informat TMB, de l’empresa MyLock i estaran situats a les portes del Zoo de Barcelona, a la sortida de la línia groga el metro de Barcelona.

L’energia del Metro

La iniciativa és una prova que, si surt bé, s’implantarà a la resta de la ciutat. Segons ha explicat TMB, els “armariets” serviran per carregar els patinets gràcies a l’energia que provoca el Metro. La idea del consistori és utilitzar “la recuperació d’energia generada amb la frenada dels mateixos combois del Metro”.

Aquest servei començarà sent de pagament. Durant els dies de prova, això sí, els estudiants de la Universitat Pompeu Fabra que fan classe a prop de l’estació de Ciutadella-Vila Olímpica podran provar l’aparcament de manera gratuïta. La resta, haurà de pagar un import si volen utilitzar-lo. A partir del 24 d’octubre, amb el final de les proves, tothom haurà de pagar per aquest servei. Els usuaris hi podran accedir a l’estació abonant la tarifa completa, tot i que els membres de JoTMBé pagaran només el 50% de l’import.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a setembre 29, 2022 | 17:45
    Ricard setembre 29, 2022 | 17:45
    I serà de franc oi? Quines penques. I a sobre et passes l'impost metropolità!
  2. Icona del comentari de: Barceloní indignat. a setembre 30, 2022 | 07:18
    Barceloní indignat. setembre 30, 2022 | 07:18
    Aixó; faciliteu les coses als bretols dels patinets. Aviat no es podrà ni sortir al carrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa