TMB considera “desafortunat” el missatge intern sobre l’origen d’uns carteristes

L'empresa pública no aclareix quines mesures prendrà sobre el cas, però remarca que el contingut "no tenia cap voluntat racista"

L’empresa pública TMB ha resolt el cas del polèmic missatge que va enviar per un canal intern –”Ojo, 3 carteristas sudamericanos”– assumint que va ser “desafortunat” però sense aclarir quines mesures prendrà. Segons ha respost a Twitter el compte oficial de la companyia, el missatge va implicar un “contingut improvisat” que “no tenia cap voluntat despectiva ni racista”. Tanmateix, ha afegit: “Prendrem les mesures perquè, encara que sigui de forma involuntària, no es tornin a produir missatges com aquest”. És a dir, no s’aclareix el com, però es garanteix que no tornarà a passar.

Entitats com SOS Racisme o Unitat contra el Feixisme i el Racisme havien demanat explicacions a l’empresa pública després que un responsable de TMB enviés aquest missatge a alguns conductors d’autobús. Els fets els va denunciar el sindicat COS, que ho va considerar “estigmatitzador” cap a les persones migrants. En el mateix sentit, el diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonés en va demanar responsabilitats i va reclamar un procediment de sanció a qui l’hagués redactat.

El missatge a la pantalla dels conductors d'autobús / Sindicat COS
El missatge a la pantalla dels conductors d’autobús / Sindicat COS

Finalment, però, la companyia de transports metropolità s’ha limitat a remarcar el seu antirracisme i a apuntar que mantenen la seva disposició “a millorar i col·laborar” amb les plataformes que treballen “per la igualtat, amb l’objectiu d’avançar cap a una societat més justa”.

Nou comentari