Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’administració acontenta els taxistes i neutralitza les amenaces al Mobile
  • CA

Les reunions entre taxistes i administració han donat fruit. Després de dues trobades i d’amenaces del sector del taxi amb una mobilització durant el Mobile, les dues parts han arribat a una entesa que, ara per ara, allunya la possibilitat que es tornin a viure escenes com les que va portar el bloqueig de la Gran Via a principis de l’any passat. “Considerem que totes aquestes mesures i terminis que ens donen són suficients per donar resposta a les nostres demandes”, han traslladat les quatre associacions, radioemissores i sindicats que havien amenaçat amb mobilitzacions.

Així, el portaveu d’Élite Taxi, Alberto Tito Álvarez ha anunciat que retirarà els permisos que havia sol·licitat per fer cinc marxes lentes entre l’aeroport i plaça Espanya durant el MWC. El líder visible del sector havia explicat que havien decidit notificar les protestes per evitar multes com la que ha rebut per la vaga de gener de l’any passat. Álvarez ha defensat donar una “treva” a l’administració i esperar que compleixin els compromisos. “No hi ha cap necessitat de mobilitzacions”, ha sentenciat després de la trobada. 

[r:1]

Segons el comunicat emès pel Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), Élite, Taxistes Llatins Units (TLU) i l’Associació de Noves Generacions de Taxistes (ANTU), l’AMB i la Generalitat han traslladat diversos compromisos al sector. Les administracions enviaran a les empreses VTC els distintius que hauran de portar els cotxes de forma obligatòria a partir del març perquè l’autorització estigui visible. Aquest distintiu ajudarà a tenir un seguiment sobre els dies de descans obligatoris de cada conductor. 

Quant als dies de descans, la presidenta de l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) i regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha avançat que el 21 de febrer s’aprovaran els dies festius per a les VTC. Serà al pròxim ple de l’IMET, que se celebra el 21 de febrer.

Coordinació entre Generalitat i Estat

El registre electrònic de la Generalitat ja està coordinat amb el del ministeri de Foment, una de les exigències del sector. Les administracions catalana i metropolitana han assegurat que ja es pot controlar l’hora d’inici i de finalització dels serveis VTC, cosa que permetrà vigilar si es compleixen els 15 minuts d’antelació marcats per llei. El mateix registre permetrà assegurar que els cotxes VTC tornen a la base abans d’acceptar altres viatges, segons el comunicat. “Aquest registre aporta seguretat jurídica al compliment de la normativa”, ha dit el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, David Saldoni. 

Un altre punt clau de la tensió viscuda en les últimes setmanes ha estat les sancions imposades a les empreses que incompleixen el temps de precontractació. En aquest sentit, la Generalitat i l’AMB han dit als quatre interlocutors del sector que enviaran peticions d’informació “periòdicament” per comprovar si es compleixen els 15 minuts. 

“Intensificaran els controls a les VTC”, ha celebrat el portaveu d’Élite Taxi, Alberto Tito Álvarez. Per fer-ho, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i Policia Portuària celebraran reunions de coordinació en què prepararan dispositius per facilitar les inspeccions als vehicles VTC. A més, al llarg d’aquest any s’afegiran dos inspectors municipals més a l’AMB, que actualment compta amb dos. 

Més notícies
Els taxistes preparen cinc marxes lentes entre l’aeroport i plaça Espanya durant el Mobile
Notícia: Els taxistes preparen cinc marxes lentes entre l’aeroport i plaça Espanya durant el Mobile
Comparteix
Élite Taxi assegura que registraran la petició per evitar multes com la que ha rebut el seu portaveu, Tito Álvarez

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa