Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els taxis de Barcelona deixaran de cobrar el suplement per maletes
  • CA

Les tarifes dels taxis de l’àrea metropolitana de Barcelona s’apujaran un 1,1% aquest any –un punt i mig per sota de l’increment del 2,6% que es va aplicar el desembre del 2018– i se simplificaran, amb l’eliminació de la tarifa T3 i del suplement per maletes.

Segons ha comunicat l’AMB, el ple del Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat avui els nous preus, que si reben el vistiplau de la Comissió de Preus de la Generalitat de Catalunya i entraran en vigor abans de Nadal. La modificació s’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC, PSC, En Comú Guanyem i Junts per Catalunya –els partits del govern metropolità– i l’abstenció de Barcelona pel Canvi, PP, Ciutadans, Guanyem Badalona en Comú, Ara Decidim Ripollet i Compromís i Acord per Torrelles.

Amb l’eliminació de la tarifa T3, únicament hi haurà diürna (T1) i la nocturna i de caps de setmana (T2). El suplement per maletes se suprimeixen seguint la tendència que hi ha a la majoria de ciutats europees, segons l’AMB.

El que sí que s’incrementa és el suplement per places, ja que en els darrers anys hi ha hagut una autorització per a l’ampliació de 2 places en la capacitat total dels vehicles. El suplement dels taxis amb més de cinc places –els clàssics amb un conductor i quatre passatgers– serà, a partir d’ara, de 4,30 euros, amb un increment de 1,20 euros.

Els suplements dels trajectes amb origen a l’estació de Sants i a la Fira Gran Via-l’Hospitalet s’actualitzen perquè que estaven igual des del 2008. A partir d’ara, seran de 2,50 euros.

L’AMB també anuncia que com que, arran de la “bona acollida” de la tarifa de preu tancat impulsada per l’IMET el darrer trimestre de 2019, han decidit consolidar-la, de manera que seguirà en el sistema tarifari. Només es pot contractar si es fa amb una aplicació per a telèfons mòbils d’empreses mediadores autoritzades, que actualment són 12. El preu per quilòmetre amb aquesta tarifa va des de 1,77 euros, en els trajectes de menys de 5 quilòmetres, fins a 1,31 euros en els trajectes de més de 10 quilòmetres, en els laborables de les 8 del matí a les 20 hores. A les nits i els dissabtes i festius, els preus van de 1,82 €/Km fins a 1,67€/km.   

Finalment, es manté la tarifa de 39 euros (T4) per als trajectes procedents de l’aeroport cap al moll adossat i viceversa.

Més notícies
Barcelona és la capital de província amb la tarifa de taxi més barata de Catalunya
Notícia: Barcelona és la capital de província amb la tarifa de taxi més barata de Catalunya
Comparteix
La capital catalana, però, es troba entre les ciutats catalanes on més augmenten les tarifes
Free Now contra el sector “tradicional” de Tito: la nova guerra del taxi
Notícia: Free Now contra el sector “tradicional” de Tito: la nova guerra del taxi
Comparteix
El director general de Free Now a Espanya celebra, però, que "més del 50%" dels conductors volen treballar amb ells
La Síndica alerta d’un possible frau amb les tarifes als usuaris de taxi que van amb cadira de rodes
Notícia: La Síndica alerta d’un possible frau amb les tarifes als usuaris de taxi que van amb cadira de rodes
Comparteix
Maria Assumpció Vilà recomana a l'Institut Metropolità el Taxi que investigui la denúncia que li ha arribat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa