Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) tancarà l’accés del vestíbul de la Rambla de l’estació de Plaça Catalunya per les obres d’ampliació i millora de l’estació fins al 31 d’agost, segons ha informat aquest dilluns la companyia, que ha afegit que amb aquests treballs es podrà millorar la capacitat de la línia Barcelona-Vallès i guanyar espai per als usuaris. Mentrestant, al llarg d’aquest mes d’agost, caldrà utilitzar l’accés al vestíbul de Bergara. Així mateix, també estarà fora de servei fins al 9 de setembre l’ascensor del vestíbul Rambla i les persones amb mobilitat reduïda hauran d’utilitzar l’accés de Pelai-Bergara.

També estan fora de servei durant aquest temps les andanes de les vies 1 i 2. D’aquesta manera, tots els trens entren per les vies 3, 4 i 5, que assumeixen el 100% de les circulacions. Aquest canvi no provoca cap alteració de les freqüències. L’actuació a les vies consisteix a allargar-les per aconseguir la distància de seguretat suficient per a què els trens puguin realitzar l’entrada automàtica a l’estació.

Aquesta maniobra és necessària per posar en marxa l’increment de freqüències a la línia Barcelona-Vallès, a partir de l’arribada de les 15 noves unitats el 2021, que permetrà que en hora punta hi hagi trens a Terrassa (S1) cada 5 minuts, trens a Sabadell (S2) cada 5 min, a més dels trens al ramal Tibidabo (L7).

En paral·lel, s’està remodelant completament el vestíbul per guanyar espai i fer més funcional l’estació. El vestíbul creixerà dels 470 metres quadrats actuals fins als 533.

Nou comentari

Més notícies
Estació d'FGC de Muntaner, ubicada sota la Via Augusta / FGC

La Via Augusta perdrà dos carrils fins al setembre per unes obres de FGC

Son els treballs previs per a les obres de millora de via al túnel ferroviari entre les estacions de Muntaner i La Bonanova
Ricard Font, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) / Jordi Play

El president de FGC defensa que “callat i amb mascareta, és difícil contaminar algú” al transport públic

L'AMB proposa imposar una taxa al comerç electrònic per fer pagar la comoditat de rebre el producte a casa