Tancat l’accés a FGC de la Rambla per obres

La intervenció per millorar la infraestructura acabarà el 31 d'agost

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) tancarà l’accés del vestíbul de la Rambla de l’estació de Plaça Catalunya per les obres d’ampliació i millora de l’estació fins al 31 d’agost, segons ha informat aquest dilluns la companyia, que ha afegit que amb aquests treballs es podrà millorar la capacitat de la línia Barcelona-Vallès i guanyar espai per als usuaris. Mentrestant, al llarg d’aquest mes d’agost, caldrà utilitzar l’accés al vestíbul de Bergara. Així mateix, també estarà fora de servei fins al 9 de setembre l’ascensor del vestíbul Rambla i les persones amb mobilitat reduïda hauran d’utilitzar l’accés de Pelai-Bergara.

També estan fora de servei durant aquest temps les andanes de les vies 1 i 2. D’aquesta manera, tots els trens entren per les vies 3, 4 i 5, que assumeixen el 100% de les circulacions. Aquest canvi no provoca cap alteració de les freqüències. L’actuació a les vies consisteix a allargar-les per aconseguir la distància de seguretat suficient per a què els trens puguin realitzar l’entrada automàtica a l’estació.

Aquesta maniobra és necessària per posar en marxa l’increment de freqüències a la línia Barcelona-Vallès, a partir de l’arribada de les 15 noves unitats el 2021, que permetrà que en hora punta hi hagi trens a Terrassa (S1) cada 5 minuts, trens a Sabadell (S2) cada 5 min, a més dels trens al ramal Tibidabo (L7).

En paral·lel, s’està remodelant completament el vestíbul per guanyar espai i fer més funcional l’estació. El vestíbul creixerà dels 470 metres quadrats actuals fins als 533.

Més informació

Nou comentari