Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
En marxa els tres mesos de talls a Rodalies per les obres a la Sagrera

Primera jornada dels nous talls a Rodalies per les obres de la futura estació de la Sagrera a Barcelona. Aquest dilluns 19 de setembre han arrencat les afectacions que obliguen a alterar el recorregut de les línies R2 Nord i R11, que quedaran interrompudes entre les estacions barcelonines de Sant Andreu i de Passeig de Gràcia.

En concret, el servei de les dues línies ja afectades començarà i finalitzarà a l’estació de Sant Andreu, de manera que els usuaris que vulguin utilitzar alguna de les parades que han quedat inoperatives hauran de buscar alguna opció alternativa per poder realitzar aquest recorregut, com pot ser la xarxa de metro de Barcelona, els autobusos llançadora que comuniquen Sant Andreu amb la Sagrera o les línies de bus convencionals.

Cal recordar que les obres de la nova estació de la Sagrera també tindran afectacions en un tram de la línia R1 de Rodalies, que principalment es veurà interrompuda els caps de setmana del 29 i 30 d’octubre i del 12 i 13 de novembre, quan el recorregut arrencarà i conclourà a l’estació de Badalona.

Segons la informació facilitada pel Ministeri de Transports, aquesta darrera actuació a la Sagrera es focalitzarà en col·locar el traçat definitiu de la línia d’ample convencional Barcelona–Granollers–Girona fins a finals d’any, i la posada en marxa de la nova estació de Sant Andreu Comtal, que estarà a punt l’11 de desembre. Això suposa que els talls a les línies afectades s’allargaran almenys fins al pròxim 10 de desembres.

Tres línies importants

La companyia Adif és “conscient” de la importància de les tres línies de Rodalies que patiran afectacions durant les tres pròximes setmanes. En concret, segons les xifres de Renfe, l’R1 transporta 41.450 viatgers un dia feiner i 30.409 el cap de setmana, mentre que l’R2 nord i l’R11 fins a 31.569 de dilluns a divendres i 23.219 dissabtes i diumenges. Per garantir la mobilitat, l’operadora ha treballat de la mà de Renfe en un “pla alternatiu de transport”, que a partir d’aquest dimarts es podrà consultar en línia amb tots els horaris detallats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa