Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La T-Mobilitat manté tancada la seva web després de la bretxa de seguretat
  • CA

La T-Mobilitat manté tancada la seva pàgina web dues setmanes després de la bretxa de seguretat que va permetre a un usuari accedir a les dades d’un miler d’usuaris. El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha assegurat que es va tractar d’un “incident menor” en el marc de les proves de la nova web i que no van quedar al descobert dades sensibles dels usuaris com els comptes bancaris.

Durant una compareixença al Parlament, Puigneró ha demanat al PSC que no magnifiqui la filtració de dades i ha recordat que la bretxa de seguretat es va resoldre una hora després de ser descoberta. El Govern va demanar a l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya perquè fes un informe sobre la incidència i que en les seves conclusions conclou que no es van filtrar dades econòmiques ni contrasenyes.

La web de la T-Mobilitat encara està tancada

“Massa anys” de retard

El conseller de Polítiques Digitals ha acusat els socialistes de ser “corresponsables” dels retards de la T-Mobilitat, ja que el projecte també depèn de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). “No em digui que no tenen res a veure [amb la T-Mobilitat], alguna responsabilitat tindran quan Antoni Poveda és vicepresident de l’ATM des de fa anys i jo la presideix des de fa mesos”, ha dit Puigneró en resposta a les preguntes del diputat de PSC-Units Jordi Terrades.

El conseller ha reconegut que la T-Mobilitat porta “massa anys” de retard i ha insistit que ara que han començat les proves, l’objectiu és posar-la en marxa “tan aviat com es pugui” i espera que durant el 2022 es produeixin avenços significatius. Puigneró ha explicat que la prova pilot iniciada al juny compta amb més de 4.000 participants amb targetes físiques, el 90% dels quals considera excel·lent el seu funcionament, mentre que entre els usuaris que han optat per l’aplicació mòbil la satisfacció baixa fins al 54%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa