Stop Pujades critica les noves tarifes del transport i prepara una “acció contundent”

La plataforma considera que són una pujada encoberta i tem que la T-Mobilitat comporti un segon encariment

La plataforma Stop Pujades es reactiva per tornar a sortir als carrers a protestar pel preu del transport públic. El col·lectiu que havia liderat les queixes contra les pujades de la T-10 durant el mandat Trias critica ara la reforma tarifària anunciada per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que formen la Generalitat, l’àrea metropolitana i el consistori d’Ada Colau. “Des de 2011 no es tocaven les tarifes gràcies a la mobilització ciutadana i estàvem massa relaxats, però tornarem a lluitar”, explica al TOT Barcelona un portaveu, Alfons Romero.

Stop Pujades havia convocat una acció reivindicativa a la parada de metro Sagrera i a últim moment ha preferit no fer-la per manca d’afluència, la imminència del canvi tarifari i pel dispositiu dels Mossos i els vigilants de seguretat de TMB. Tot i així, una trentena de persones s’han concentrat durant quasi una hora al vestíbul de l’estació amb cartells i crits com “aquesta pujada no la pagarem”.

Segons Romero, la reunió mantinguda amb representants de l’Ajuntament a mitjans de desembre no va servir de res: “Fan seu el canvi de tarifes i ens ho volen vendre com una millora, quan és un encariment encobert”. Temen que amb la implantació de la T-Mobilitat arribi un nou encariment i preparen una “acció contudent” pels propers mesos que pugui forçar a les administracions a revertir les pujades de preu.

També es queixen que les administracions han obviat a les entitats i han anunciat el canvi “amb traïdoria i poc marge de temps, quan s’havien compromès a reunir-se amb les plataformes abans de fer cap gran canvi en matèria de transport”.

Més informació

Nou comentari