Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El sector de les VTC demanarà per carta als consellers que es posposi l’aprovació del decret

El sector de les VTC demanarà per carta als consellers de la Generalitat que es posposi l’aprovació del decret que estableix un temps mínim de 15 minuts d’antelació per contractar el servei d’una VTC. Unauto i altres representants del sector ho van acordar per unanimitat en una reunió extraordinària celebrada dissabte, i van acordar sol·licitar un “procés de diàleg i negociació” per consensuar una alternativa, segons informa l’ACN.

A la carta adverteixen els consellers de les “conseqüències legals, patrimonials i socials” derivades de l’aprovació del decret tal i com està previst. Des d’Unauto consideren que el decret “no pretén regular l’activitat del lloguer de vehicles amb conductor a Catalunya sinó expulsar del sector del transport de persones en vehicles de fins a nou places a les aplicacions tecnològiques Uber i Cabify i a la majoria d’empreses del sector de les VTC”. 

A la trobada del sector es va refermar la intenció d’exigir indemnitzacions milionàries a la Generalitat per regular l’activitat de les VTC. Unauto ja va avisar que ho faria, i l’ACN detalla que a la reunió es va concretar que el sector presentaria una querella per prevaricació contra l’administració catalana. Els conductors de VTC també es podrien sumar a demandes d’indemnització, i per fer-ho Unauto planteja oferir crèdits als que vulguin iniciar accions legals. 

Cabify demana diàleg

Cabify ha difòs avui una carta oberta en què ha reiterat que l’aprovació del decret faria impossible l’activitat de l’empresa a Catalunya. “La nova regulació significa que ens expulsen de Barcelona”, adverteixen. “No sabem el que es pretén però sí sabem el que vindrà: més atur, menys productivitat, menys servei i menys llibertat”, avisen. A més, l’empresa s’ha sumat a la petició del sector de diàleg i ha sol·licitat que no s’aprovi el decret. 

Més notícies

Conductors de VTC: abans precaris que aturats

Notícia: Conductors de VTC: abans precaris que aturats
Comparteix
Tres treballadors expliquen les condicions laborals dels conductors d'Uber i Cabify
Notícia: Conductors de VTC: abans precaris que aturats - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa