Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sanció contra una empresa de seguretat ‘pirata’ contractada a les obres del metro

El departament d’Interior, mitjançant la direcció general d’administració de seguretat, ha iniciat un procediment sancionador contra una empresa de seguretat pirata que va ser contractada pel departament de Territori i Sostenibilitat el 2018. La companyia multada, Segurair Especialistas en Seguridad y Formación, va fer tasques de protecció a les obres de la línia 10 del metro, segons consta en un escrit signat pel director general d’administració de Seguretat d’Interior i enviat a ADN Sindical de Seguretat i Serveis de Catalunya el 19 de gener.

Va ser aquesta formació sindical la que, en data 30 de maig del 2018, va posar en coneixement d’Interior la suposada infracció de la llei per part de l’empresa subcontractada per Territori, que és el departament encarregat de la infraestructura del metro. TMB és la companyia que explota la xarxa del metro. En un document enviat pel sindicat, denunciaven “intrusisme en matèria de seguretat privada”, ja que l’empresa assenyalada era pirata.

El departament d’Interior informa de la sanció a l’empresa / ADN Sindical

Després de gairebé tres anys, Interior ha informat el sindicat, mitjançant un document del 19 de gener, de l’inici d’un procediment sancionador després de comprovar que l’empresa pirata “hauria pogut incórrer en una infracció a la normativa vigent en matèria de seguretat privada” ja que no tenia “l’autorització preceptiva” o, en el seu cas, “la declaració responsable”.

La companyia s’enfronta ara a una multa per una infracció “molt greu”, que pot comportar un pagament d’entre 30.001 i 600.000 euros.

Nou comentari

Comparteix