Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Retards “molt importants” a Rodalies per falta d’electricitat
  • CA

Una avaria en una subestació del tram Castelldefels-Sants està provocant retards “molt importants” en el servei de Rodalies, segons han informat fonts de Renfe. Les mateixes fonts situen l’origen en la infraestructura ferroviària, que està gestionada per l’empresa estatal Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), propietària de la xarxa de vies que recorren tot l’Estat.

L’avaria ha provocat una falta d’alimentació elèctrica al tram Castelldefels-Sants, cosa que ha causat retards a les línies R2 nord, R2 sud i regionals, segons fonts de Renfe. A les 17.20 hores tècnics d’Adif han reparat l’avaria, tot i que no ha estat fins a les 17.40 hores que s’ha pogut recuperar la circulació entre el Prat i l’aeroport. Abans, a les 17.20 hores, ja s’havia pogut restablir el servei entre Sants i el Prat. Des de les 16.35 hores ja es podia tornar a circular entre el Prat i Castelldefels.

El problema tècnic s’ha donat a una subestació elèctrica situada a Can Tunis. Les línies afectades han començat i acabat el servei a El Prat mentre durava l’avaria i els passatgers afectats han hagut de fer servir el metro per seguir amb el trajecte. Després que s’hagin solucionat les avaries, fonts de Renfe avisen que el servei es recuperarà de forma “gradual”.

Segona avaria de la tarda

En paral·lel, una avaria a una catenària de l’estació Granollers-Canovelles ha causat afectació en el servei i més retards. En aquest cas, a les 17.10 hores ja s’havia recuperat la circulació de trens entre Montcada i Granollers, però el problema encara no s’havia solucionat del tot i Rodalies no funcionava entre Granollers i Les Franqueses. Renfe ha posat a disposició un servei alternatiu per carretera per als viatgers afectats de la R3.

Més notícies
L'estació de Sants en una imatge d'arxiu. | ACN
Nou cap de setmana d’afectacions a Rodalies per obres a l’estació de Sants
Notícia: Nou cap de setmana d’afectacions a Rodalies per obres a l’estació de Sants
Comparteix
El nou esquema de vies, conegut com 4+4, permetrà optimitzar i flexibilitzar la capacitat de la infraestructura
L'estació de Sants en una imatge d'arxiu / ACN
Una maquinista de Renfe denuncia que tres persones l’han intentat segrestar
Notícia: Una maquinista de Renfe denuncia que tres persones l’han intentat segrestar
Comparteix
Va avisar els responsables de Rodalies perquè no podia anar a treballar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa