Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Afectacions a la línia L5 del metro per una assistència sanitària
  • CA

La línia L5 del metro de Barcelona s’ha vist aquest dijous al matí afectada per un incident que ha obligat a aturar el servei momentàniament. Segons la informació facilitada per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), la causa d’aquesta afectació en concret ha estat el requeriment d’assistència sanitària en un dels combois que circulen per aquest recorregut a l’estació de Verdaguer.

L’aturada ha tingut lloc poc abans de dos quarts del matí d’aquest dijous a l’estació de Verdaguer i el servei s’ha pogut restablir ràpidament només uns minuts després, tal com ha informat la companyia a través d’una publicació a les xarxes socials. En aquest sentit, TMB apunta que la freqüència de pas habitual de la línia L5 es pot veure afectada durant una part del matí i es poden registrar temps d’espera superiors als ordinaris.

La línia 9 del metro, prioritat del nou Govern

El nou govern de la Generalitat tindrà en el desenvolupament de la línia 9 del metro una de les seves prioritats. Així ho ha confirmat aquesta setmana el flamant conseller de Territori, Juli Fernández, que va assegurar dimecres que la implementació completa d’aquesta infraestructura permetrà “treure uns 8.000 cotxes de la xarxa viària”.

En la seva primera intervenció al Ple del Parlament després del seu nomenament, Fernández va destacar la importància de continuar tirant endavant un projecte com la línia 9, que no només implica reduir les emissions per aquesta pèrdua de vehicles en circulació a les carreteres, sinó que també permetrà en un futur que es realitzin prop de 110 milions de viatges anuals només per aquest recorregut.

Obres en marxa

Cal recordar que les esperades obres del tram central de la línia 9 del metro es van reprendre el passat mes de juny, posant d’aquesta manera punt final a un periple de gairebé una dècada d’estancament que s’ha acabat traduint en una inversió extraordinària en manteniment de 7,5 milions d’euros per part de les administracions públiques. Durant el primer mes i mig des de la represa de les obres, la tuneladora que ha d’obrir-se pas sota els barris de Pedralbes i Sarrià va completar aproximadament el 7% del recorregut que separa el passeig de Manuel Girona i la plaça de Lesseps.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa