Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Retards de fins a mitja hora a tota la xarxa de Rodalies per una avaria
  • CA

Una avaria que ha provocat retards aquest matí i que ja havia estat reparada ha tornat a afectar el servei i causa fins a mitja hora d’alteració en les freqüències. La incidència havia estat arreglada a les 9:15 hores però s’ha “reproduït”, segons tècnics d’Adif han dit a Renfe. La repetició de l’avaria ocasiona retards de mitja hora en les línies R1 i RG1.

Renfe insisteix que fa tot el possible per “minimitzar l’afectació i garantir que els viatgers poguessin arribar a la seva destinació”.

Més retards aquest matí

Una avaria al sistema de semàfors als trams Clot-Badalona i Clot-Sant Andreu Comtal ha provocat retards aquest matí a tota la xarxa de Rodalies. Les línies més afectades han estat l’R1, RG1, R2nord i R11. L’avaria de Badalona s’ha solucionat a les 9:15 hores i la que afectava el tram Clot-Sant Andreu Comtal ha estat reparada a les 10 hores. 

Les avaries al sistema de semàfors -també conegut com sistema de senyalització- es produeixen quan, malgrat que no hi ha cap tren o obstacle a la via, el semàfor de pas està en vermell. Els maquinistes, doncs, estan obligats a demanar permís per circular al centre de control. Des d’allà, han d’enviar per escrit un permís per prosseguir. El temps que triga el conductor a rebre el permís és el que provoca els retards.

Els retards a l’R1, RG1, R2nord i R11 han arribat a superar els 30 minuts, segons ha informat Renfe. L’avaria ha afectat el servei des de les sis del matí.

Tècnics d’Adif -l’empresa estatal responsable de la infraestructura viària- han estat els encarregats de reparar l’avaria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa