Retards de fins a mitja hora a la Renfe per una “vaga de zel” de maquinistes

Les línies R3 i R4 acumulen retards de fins a mitja hora. Renfe ha atribuït aquests retards a una “vaga de zel instigada pel sindicat de maquinistes” per reivindicacions salarials que provoca la supressió de trens. La companyia ha informat per exemple que el tren que havia de sortir de Ripoll a les 6.25 hores no ho ha fet i tampoc ho farà el de les 7.18 hores.

La companyia recomana als viatgers consultar al seu web per conèixer els canvis i estat del servei, de què també s’informa a les estacions, els trens i els canals de comunicació de Renfe. El 29 de desembre, durant la signatura de l’II conveni col·lectiu de Renfe amb el suport de CCOO, el Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (Semaf) va abandonar la reunió i no va signar.

Així les principals reivindicacions del sindicat segons Renfe són el cobrament de el 100% de la prima variable de producció de l’any 2020 –considerant com treballats els trens que es van haver de suprimir per la pandèmia–; l’ascens d’alguns maquinistes, que suposaria un augment anual de 9.000 euros per a cada un; i 5 dies més de vacances per any.

Les alteracions coincideixen amb un canvi en el procediment d’actuació davant trens grafitejats que recomana el Semaf, segons un comunicat del sindicat. Aquest procediment insta els maquinistes a considerar que el tren està inutilitzat per a la circulació si hi ha pintades a les finestres d’emergència, la matrícula i algun element de la cabina, entre altres zones.

Nou comentari