Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Resignació i poques cues en la nova jornada de vaga parcial a Renfe
  • CA

Normalitat i “tranquil·litat” entre els usuaris a les estacions de tren de Renfe tot i la nova vaga parcial convocada pel sindicat CGT per a aquests divendres i dissabte. És la tercera d’aquest estiu. A l’estació de Sants de Barcelona, la majoria dels viatgers expliquen que no han patit grans incidències, i alguns fins i tot admeten que no sabien que hi havia vaga. Les aturades es concentren entre les 12h i les 16h i entre les 20h i les 24h. Els serveis mínims se situen en el 40% en Rodalies i en el 78% i el 65% dels trens AVE i Avant, respectivament. 

Els serveis mínims decretats pel Ministeri de Foment i el Departament de Treball per garantir la mobilitat se situen en el 40% en els trens de Rodalies a Catalunya, tot i que el servei pot ser major perquè la vaga no està secundada per tots els sindicats. També es pot veure alterat el servei de trens de llarga distància AVE i els Avant, amb uns serveis mínims del 78% i el 65% dels trens, respectivament. Durant la resta de la jornada es presta el servei normal.

La d’aquest divendres i dissabte és la tercera aturada parcial convocada per la CGT al servei de Renfe aquest estiu. Els dies 31 de juliol i 14 d’agost els treballadors també es van declarar en vaga per denunciar que no s’estava complint la reducció de jornada laboral acordada amb la companyia. D’aquesta manera, durant l’últim cap de setmana d’agost, els treballadors tornen a aturar-se per reclamar la seva petició.

Tranquil·litat i resignació entre els usuaris

La convocatòria, però, no ha suposat greus incidències. La majoria dels usuaris han pogut utilitzar el servei amb certa normalitat, encara que amb alguns retards en els horaris. Un dels afectats, Eric García, explica que ha patit una demora de 30 minuts del tren que havia d’agafar a Molins de Rei, fet que considera “una falta de respecte” per part de Rodalies. “La vaga està ben pensada perquè doni una mala publicitat de Barcelona i de Catalunya, en general, perquè la gent que ve de fora i ho pateix sortirà amb una mala imatge del que és la Renfe”, afirma una altra usuària, Patricia López.

D’altra banda, hi ha usuaris com en Xavier Coris, que afirmen que amb l’aturada parcial hi ha menys trens però que l’ambient és de “tranquil·litat”. Tot i això, es queixa de la informació contradictòria que ha rebut per part del personal a l’Estació de Sants. “Estic afectat entre cometes, perquè uns m’han donat una informació i en un altre lloc m’han dit una altra cosa”, explica. 

Una altra usuària, l’Ariadna Montfort, afirma que valora positivament que el servei funcioni “amb normalitat durant l’hora punta” i que la convocatòria d’aturades parcials es concep com “un hàbit” entre els usuaris recurrents. A més, considera que “si es fan vagues com aquesta és perquè hi ha una necessitat profunda”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa