La renovació del Bicing arriba ja a 200 estacions i atrau nous usuaris

La regidora de Mobilitat de Barcelona, Mercedes Vidal, assegura que la direcció de TMB no sabia res del treballador del metro mort suposadament per l'amiant

La regidora de Mobilitat de Barcelona, Mercedes Vidal, ha explicat aquest divendres que ja funcionen 198 estacions i 2.490 bicicletes del nou Bicing. Així, s’ha arribat a la meitat de la primera fase de desplegament i preveu que el sistema s’actualitzi totalment a finals d’abril, quan s’hauran canviat les 226 estacions que encara queden per substituir.

En una roda de premsa, Vidal ha destacat que el servei compta amb prop de 104.000 usuaris i que es registren 100 altes diàries. Ha recordat que quan finalitzi la substitució de les antigues estacions per les noves s’introduiran les bicicletes elèctriques –a finals de primavera, per tant– i s’ampliarà el servei amb 95 noves estacions i la possibilitat de reservar bicicletes anticipadament.

“Les noves bicis acumulen més de 18.000 viatges diaris amb 7 usos per bicicleta cada dia de mitjana, la qual cosa demostra la bona acceptació del nou sistema pels usuaris”, ha subratllat. En totes les estacions ja es pot utilitzar el Bicing 24 hores al dia, ha dit, pel que l’objectiu és assolir les 7.000 bicis en servei: 6.000 mecàniques i 1.000 elèctriques.

Vidal desconeix el cas del treballador del metro mort amb fibrosi quística

En relació amb la hipotètica mort d’un extreballador del Metro per una afectació respiratòria i que el Comitè d’Empresa atribueix a l’amiant detectat en una biòpsia, la també presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha dit que l’empresa no té cap coneixement d’aquesta qüestió. “No se’ns ha comunicat per part dels sindicats als espais en els quals s’ha de fer: només un dia abans de l’anunci va haver-hi un comitè de seguretat i salut i no se’ns va comunicar res d’això”, ha assegurat. Ha insistit que, des de TMB, contacten amb els treballadors jubilats de manera proactiva perquè se sotmetin als programes de detecció d’amiant.

En relació amb la vaga de Metro durant el Mobile World Congress (MWC), Vidal ha dit que no hi ha novetats: “La vaga continua convocada i seguim amb les reunions de mediació, en les quals treballem intensament perquè no hi hagi vaga”, ha expressat.

Més informació

Nou comentari