Renfe també recomana viatjar en silenci per evitar contagis als trens

Renfe recomana viatjar en silenci en tots els vagons dels seus trens per minimitzar el risc de contagi de Covid-19 a través de les partícules que queden suspeses en l’aire al parlar, seguint les recomanacions de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). A més, fonts de Renfe han explicat que totes les seves estacions ja compten amb dispensadors de gel hidroalcohòlic per garantir les mesures d’higiene enfront del coronavirus.

La setmana passada Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) va anunciar que crearà “vagons del silenci” als seus trens per reduir el risc d’encomanar al Covid-19, després que experts hagin alertat sobre la dispersió en aerosol de la saliva quan es parla en un espai tancat. Els nous vagons s’han d’estrenar aquest dilluns, segons va comunicat la companyia.

En un tuit recollit per Europa Press, l’ATM ha demanat viatjar en silenci a “al metro, el tramvia, el tren i el bus” com a mesura anti-Covid, perquè el transport públic sigui més segur. Transports Metropolitans de Barcelona també suggereix als usuaris, a través de la megafonia, que evitin parlar mentre es desplacen en metro.

Comentaris

  Guillem Novembre 08, 2020 | 14:08
  Augment de la ventilació en comptes de tantes hòsties ! Amb unes perforacions al davant i al darrera dels vagons baixarien dramàticament els contagis. Si Adif o Renfe o la mare que els va parir no tenen màquina de foradar els puc deixar la meva. Encara seria millor tornar al sistema de finestres dels trens de fa poc més de 30 anys, no hi havia aire condicionat, calefacció com a molt, i els passatgers les obrien o tancaven al seu gust.
  Pitxolí Novembre 08, 2020 | 14:50
  Mira-te'ls; ara, aprofitant l'avinentesa, aconseguiran allò que tan deistjaven, el "vota i calla"
  Paco Novembre 08, 2020 | 19:40
  Quina presa de pèl...per quan asseguraran la distancia entre els passatgers? Au va!
  Gecko Novembre 10, 2020 | 12:37
  Tant de bo els trens espanyols que operen al nostre país arribessin a l'hora i dins dels vagons hi hagués més silenci.

Nou comentari

Més notícies
Un tren d'FGC a Plaça Catalunya / Europa Press

FGC estrenarà “vagons del silenci” per evitar contagis

L’operador ferroviari insisteix que el transport públic és segur sempre que es porti la “mascareta ben posada”
La majoria dels viatgers del metro fan servir mascareta i respecten la distància física / ACN

“Silenci sempre”: recomanen anar callat al metro per evitar contagis

El CSIC demana aplicar més mesures al transport públic, que pot no ser segur