Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una reforma municipal fa que els cotxes hagin de fer “eslàlom” per esquivar bancs a un carrer

L’impuls municipal per afavorir la seguretat dels nens i les famílies en els entorns escolars ha portat grans canvis en alguns carrers de Barcelona. S’han eliminat carrils d’aparcaments, s’ha pintat la calçada i s’han instal·lat recursos de joc o descans, en molts casos. Aquestes modificacions, però, no sempre han satisfet tothom. En especial, han estat els usuaris de vehicles motoritzats —els principals afectats— els que s’han queixat. Un dels exemples més clars és la nova situació del carrer Taxdirt, al Baix Guinardó. Slalom de bancs a Barcelona! Quan creus que ho has vist tot, l’equip d’Ada Colau segueix innovant”, denuncia un vídeo publicat pel periodista Joan Ramon Vallvé.

Aquest “eslàlom” al qual fa referència la piulada es refereix a la necessitat de circular primer per la dreta, ja que al costat mar del carrer hi ha ubicats bancs i altres elements urbanístics, fins que, al final, l’espai dedicat a la circulació del cotxe canvia. En els últims metres d’aquell tram el cotxe ha de passar a transitar pel costat esquerre, i és a la dreta que apareixen dos bancs. Es tracta de l’espai del carrer Taxdirt comprès entre Marina i Sardenya, a l’entorn immediat de l’Escola de les Aigües.

La disposició particular d’aquest carrer s’ha anat teixint els últims mesos, amb un procés que ha combinat la desaparició d’un carril de zona verda amb la irrupció dels bancs i la pintura. També s’ha prohibit la circulació per aquell carrer a tots aquells cotxes i motos que no siguin “veïns” o “serveis”. Així i tot, una passejada ràpida per aquest tram del carrer Taxdirt serveix per comprovar que no tothom compleix aquesta indicació.

De fet, des de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola de les Aigües han reivindicat els avenços per rebaixar el volum de trànsit al carrer durant els darrers mesos, però alhora insisteixen a assenyalar deures pendents. En un comunicat a la seva web, reconeixen que el gran èxit del curs passat pel que fa als accessos al col·legi va ser el guany aconseguit a través del carrer Taxdirt. “La porta és més àmplia”, “el carrer és menys transitat que Sardenya” i “l’Ajuntament ha apostat perquè sigui un carrer de prioritat per a vianants”, diu el text. Tanmateix, la rèplica és immediata: “Malauradament, aquestes actuacions són clarament insuficients i actualment hi circulen massa vehicles i a velocitats massa elevades, sense respectar la prioritat dels vianants i posant en risc la seguretat dels infants”.

Durant el curs 2020-2021 desenes d’estudiants i famílies d’aquesta escola del Baix Guinardó van participar dels talls de carrer reivindicant menys espai per als cotxes i més seguretat per als estudiants, especialment després que l’any passat atropellessin un nen de 4 anys.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: FRAN BCN a agost 23, 2021 | 15:55
  FRAN BCN agost 23, 2021 | 15:55
  Aquestes collonades dels entorns escolar és digne d'estudi. Podria ser útil 10 minuts abans de l'entrada a l'escola i també a la sortida....i la resta del dia, de la setmana?.festius, vacances?..penso.que.protegir.tant als.nens, de grans acabaran mig imbecils i immadurs...
 2. Icona del comentari de: Amb els comuns no podem a agost 23, 2021 | 22:45
  Amb els comuns no podem agost 23, 2021 | 22:45
  La frau kolau és un perill públic. Cada dia que passa com a alcaldessa, Barcelona va de mal a pitjor. Passarà a la història, per ser la pitjor alcaldessa de la ciutat
 3. Icona del comentari de: Daqui a agost 24, 2021 | 04:00
  Daqui agost 24, 2021 | 04:00
  Ningú aturarà aquest desori municipal. La Sra Colau i els socialistes estan destrossant la ciutat.

Nou comentari

Comparteix