Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Es redueixen un 60% les emissions de nitrogen a Barcelona durant el confinament
  • CA

Barcelona ha registrat un descens dels nivells de diòxid de nitrogen (NO2) a la ciutat, que s’han situat al voltant del 60% comparat amb dies laborables de l’any 2020, a conseqüència de l’estat d’alarma pel coronavirus. En un comunicat aquest dissabte, l’Ajuntament ha informat que la limitació dels desplaçaments diaris ha derivat en una reducció de les emissions del trànsit.

Gràfic de l'Ajuntament de Barcelona sobre el NO2

Gràfic de l’Ajuntament de Barcelona sobre el NO2

El descens dels nivells de NO2 és “molt significatiu” en totes les estacions de la ciutat i s’ha situat entre el 43% i el 69%. En aquest sentit, el consistori ha recordat l’obligació de no moure’s de casa si no és per raons d’estricta necessitat i en compliment dels supòsits establerts. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha assegurat que el descens de les emissions per sobre del 60% “demostra que hi ha una correlació de trànsit i contaminació i que posar en marxa la Zona de Baixes Emissions (ZBE) va ser un encert”. “Una de les coses positives d’aquesta situació tan complicada és que almenys tenim un aire més saludable”, ha afirmat Badia, que ha concretat que hi ha hagut un 95% de descens en el transport públic i un 70% en el trànsit de la ciutat.

Es manté el consum d’aigua

El consum d’aigua s’ha mantingut estable de manera general a la ciutat des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, encara que s’han produït variacions en els sectors: el comercial ha registrat un descens d’entre el 36% i el 45%; el sector industrial, de l’11%; el domèstic augmenta un 8%, i els serveis municipals descendeixen un 24%.

L’Ajuntament ha decidit posposar l’inici de la temporada mitjana de bany, que estava previst començar el 4 d’abril tot engegant diferents serveis municipals. Actualment, l’accés a platges està prohibit mentre durin les mesures de confinament.

Amb això queden suspesos els serveis de salvament i socorrisme, el servei de neteja de la sorra i el de recollida de residus flotants en la superfície de l’aigua del litoral, així com l’execució reparacions i actuacions dels desperfectes que va deixar el temporal ‘Gloria’ a les platges de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa