Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Reobert el túnel de la plaça d’Espanya tancat durant deu dies per obres
  • CA

El túnel que creua la plaça d’Espanya de Barcelona ja ha reobert després de 10 dies tancat per les obres d’ampliació de la línia L8 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Aquestes afectacions van arrencar la nit del passat 31 de març i s’han allargat fins aquesta cap de setmana mateix, coincidint amb la fi de la Setmana Santa, un període en el qual s’ha reduït considerablement el volum de vehicles que utilitzen aquesta via, una de les principals portes d’entrada a la ciutat, que registra una concentració de trànsit força elevada, sobretot en les hores punta entre setmana.

Així doncs, el transitat túnel que creua per sota la plaça d’Espanya, connectant els dos extrems de la Gran Via de les Corts Catalanes, ja està operatiu i, per tant, ha recuperat d’aquesta manera la seva circulació habitual i ha desfet el tall al trànsit ubicat entre els carrers de Mèxic i Llançà en sentit Besòs. La mobilitat en aquest tram hauria d’estar, doncs, completament normalitzada de cara a aquesta tarda, quan es preveu una gran afluència de vehicles que entrin a la ciutat en el marc de l’operació retorn després d’aquests dies de vacances de Setmana Santa. De fet, aquest diumenge al vespre ja havien tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona prop de 187.000 vehicles, una xifra que correspon al 31,17% del total de gairebé 600.000 trajectes previstos durant tota aquesta operació tornada d’enguany, segons dades facilitades pel Servei Català de Trànsit (SCT).

Possibles retencions i cues en aquest tram

En aquest sentit, la previsió és que es puguin produir algunes retencions i cues d’entrada a Barcelona en aquest punt durant la tarda i el vespre d’aquest dilluns, malgrat haver-se normalitzat la circulació pel túnel de la plaça d’Espanya. També podrien registrar-se retencions l’endemà, coincidint amb el primer dia de tornada a l’activitat habitual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa