Prop d’un miler de cotxes desballestats amb petició de T-Verda per la Zona de Baixes Emissions

La targeta dona dret a tres anys de transport públic gratuït a canvi de retirar un vehicle contaminant totalment de la circulació

Un total de 909 persones han demanat la T-Verda, que dona dret a transport gratuït i il·limitat durant tres anys a canvi de desballestar un cotxe contaminant i sense etiqueta de la DGT, durant el mes de gener coincidint amb l’entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions. Del total, segons ha informat l’AMB, s’han tramitat i concedit 462 títols, i falta gestionar les més de 400 sol·licituds restants. L’increment notable de peticions es va iniciar al novembre de 2019, a dos mesos de l’entrada en vigor de la ZBE Rondes BCN, que restringeix la circulació dels vehicles més contaminants de dilluns a divendres laborables, de 7 a 20 hores.

A finals d’octubre del 2019 es gestionava una mitjana de 200 títols mensuals, al novembre i al desembre aquesta xifra ja va créixer notablement fins a arribar a les 350 targetes T-verda metropolitana al mes. I ara, al mes de gener del 2020, s’ha disparat.

En total, entre l’octubre del 2017, quan es va crear el títol, i el 30 de gener del 2020, l’AMB ha tramitat i concedit 6.460 targetes T-verda metropolitana (5.909 corresponen a turismes i 547 a motocicletes).

D’altra banda, més de 9.500 propietaris de vehicles contaminants, sense etiqueta ambiental de la DGT, s’han inscrit al registre metropolità d’excepcions i autoritzacions.

Més informació

Nou comentari