Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Multen amb 650.000 euros els responsables dels retards de la T-Mobilitat
  • CA

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha multat amb 650.000 euros l’empresa encarregada de preparar la T-Mobilitat, SocMobilitat, per diferents motius, entre els que predomina el retard continuat dels terminis en el desplegament del sistema. Ho ha avançat el Nació Digital i ho han confirmat fonts del departament de Territori i Sostenibilitat al TOT Barcelona.

Segons ha pogut saber aquest diari, la xifra que supera el mig milió d’euros de sanció és la suma dels imports de fins a sis expedients que l’ATM ha imposat a la companyia que executa el servei. Hi hauria un setè expedient pendent de decidir l’import de la multa, així que la quantitat final podria ser més alta. Pel que fa a l’estat de les sancions, fonts de la Generalitat expliquen que “hi ha algunes cobrades”, mentre que d’altres “depenen d’algun procediment judicial o es troben en un moment de reequilibri de contracte, que podria fer variar l’import de la multa”. 

Les penalitzacions sobre SocMobilitat –formada per la Caixa, Indra, Moventia i Fujitsu– són per “diferents conceptes”, però especialment tenen l’origen en els constants retards dels terminis de desplegament del sistema. La T-Mobilitat, en un principi, havia d’estar preparada per entrar en funcionament el 2016. Més tard, es va assegurar que seria a principis de 2019. Finalment, a mitjans de novembre de l’any passat, es va anunciar que es retardava la seva disposició fins al 2021. 

La documentació al respecte de les sancions, de moment, ha estat entregada al Parlament de Catalunya. ​

Més notícies
Calvet reconeix haver pecat d’optimistes amb la T-Mobilitat però en culpa l’empresa
Notícia: Calvet reconeix haver pecat d’optimistes amb la T-Mobilitat però en culpa l’empresa
Comparteix
El conseller ha assegurat que no correran presses perquè volen oferir "qualitat"
L’ATM acusa de “difamació” les entitats crítiques amb la T-Mobilitat i ells denuncien “amenaces”
Notícia: L’ATM acusa de “difamació” les entitats crítiques amb la T-Mobilitat i ells denuncien “amenaces”
Comparteix
La plataforma lliura a la seu de l'Autoritat del Transport Metropolità la resposta al burofax que va rebre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa