Un militar espanyol es cola al metro per desinfectar-lo

TMB explica que uns militars van estar "uns minuts" i "de manera incidental" en una estació

L’exèrcit segueix protagonitzant escenes inèdites a Barcelona. L’última s’ha donat al metro, on un militar es va colar en una estació per desinfectar-la tot i que ningú li ho havia demanat. Va ser ahir, quan un membre de l’exèrcit de terra va entrar a l’estació de Can Serra tot i que el servei que se li havia sol·licitat no incloïa les instal·lacions del subsòl. Fonts de TMB detallen al TOT Barcelona que “de manera incidental” uns militars van estar “uns minuts” al vestíbul després d’actuar a l’exterior. “No era la seva missió”, afegeixen. Només van accedir a aquesta estació, ubicada a la línia 1. 

La seva missió era la que els havia traslladat els ajuntaments de Badalona i Hospitalet. Aquestes dues ciutats, entre d’altres, van demanar la presència de les forces armades per desinfectar espais públics, “inclosos els voltants d’estacions de metro”, segons expliquen fonts de TMB. Tot i així, un d’ells va baixar al vestíbul d’una estació, tal com es veu a un vídeo a què ha tingut accés aquest diari, per a sorpresa dels treballadors del metro.

Pel que fa als empleats que van presenciar l’escena, fonts sindicals indiquen que “el centre de control de metro no en tenia constància”. La reacció a la incursió militar al metro ha arribat des de Solidaritat Obrera, que ha exigit que els serveis de desinfecció els portin a terme els bombers de Barcelona, que denuncien estar “infrautilitzats”, o els de la Generalitat.

El sindicat reclama que la presidenta de TMB, Rosa Alarcón, els informi sobre quina autoritat va donar l’ordre perquè intervingués l’exèrcit. També recorden a Alarcón, que també és regidora de Mobilitat a l’Ajuntament de Barcelona, que TMB és el “màxim responsable” de les instal·lacions del metro. 

Més informació

Comentaris

    limpi 27/03/2020 9:47 am
    Els militars sempre van per lliure i, així li va a espanya. Els militars a jeure a les casernes.
    bondia 27/03/2020 11:15 am
    Lo ha autorizado España. ADEU

Nou comentari