Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Metro recupera la vida post-pandèmica
  • CA

El Metro de Barcelona ja pot dir que ha superat la crisi de la pandèmia. I és que el nombre de viatgers al metro de Barcelona va créixer un 29,9% anual al setembre, fins als 33 milions de persones, respecte del mateix mes de 2021, segons les dades de l’Estadística de Transport de Viatgers de l’INE. En concret, és un 0,3% més que el setembre de 2019 quan 32,9 milions de persones van utilitzar el suburbà de la capital.

El Bus, encara pendent de la recuperació total

Ara bé, si ens fixem en l’autobús, encara falta fer un pas més per a la recuperació definitiva d’aquest transport públic, perquè les xifres d’ús registren 16,1 milions de persones al setembre, un 14,2% més que el mateix període del 2021, però un 13,3% per sota del 2019, sense l’efecte de la pandèmia.

Imatge del primer bus públic d'hidrogen d'Espanya, a Barcelona i operat per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) / TMB
El servei de bus a Barcelona encara no ha recuperat els nivells prepandèmia (TMB) / TMB

De fet, si ens fixem en el total del transport públic a Catalunya, aquest no ha recuperat els nivells previs a la pandèmia, i registra un 14% menys de passatgers. Per tant, el Metro de Barcelona és una excepció. Coincideix, val a dir, amb l’entrada en vigor del descompte del 30% en els bitllets de la T-Casual, així com altres abonaments que tenen un 50%. En el cas de Renfe, el viatge és totalment gratuït, un fet que es podria interpretar com una competència directa en alguns recorreguts amb el Metro, però que les xifres mostren que, de moment, no ha tingut un gran impacte en el suburbà.

L’INE també dona dades de tot l’Estat del mes de setembre, on destaca l’augment del ferrocarril, que va pujar un 33,9% respecte del 2021, fins als 52,4 milions. El transport marítim va pujar un 23,8%, cosa que afecta al Port de Barcelona, fins als 1,1 milions d’usuaris; i el transport aeri un 23,5%, fins als 3,9 milions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa