Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El metro tornarà a circular de matinada sense interrupció

Ja és oficial: el metro tornarà a circular les matinades de dissabte a diumenge sense interrupció a partir d’aquest cap de setmana. Després d’un matí de confusió per l’anunci avançat del tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, i la resposta tèbia de l’empresa de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a les xarxes socials, finalment s’ha emès un comunicat confirmant els canvis en el metro. El que ha quedat clar, tant per la banda política com per la banda de la companyia, és que la proximitat de les Festes de la Mercè ha col·laborat en la decisió d’ampliar l’horari del transport ferroviari.

Fins ara el servei s’acabava a les dotze de la nit la majoria de dies i a les dues de la matinada els divendres, dissabtes i vigílies de festius. Ara, en canvi, es recuperarà el format prepandèmia. És a dir, que el divendres se seguirà oferint el servei fins a les dues, però el dissabte es passarà al format non-stop. D’aquesta manera, es guanyen tres hores de servei de metro de matinada, ja que tots els dies la circulació de combois es reprèn a les cinc.

Segons ha informat TMB en un escrit, aquesta recuperació de l’horari habitual s’ha fet després d’haver “estudiat la viabilitat” de la proposta en el context actual. Aquesta frase explica els dubtes que ha tingut l’empresa de transports darrerament, ja que durant l’estiu es va provar un canvi d’oferta ferroviària que va durar ben poc quan els contagis van tornar a pujar. Aquell funcionament amb horaris previs a la pandèmia va durar un parell de setmanes l’última vegada que es va aplicar, a finals de juny. Després de veure la situació sanitària i les mesures restrictives del Govern, inclòs el toc de queda, el metro va considerar el retorn a un horari reduït de cap de setmana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa