Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els conductors del metro fan una pausa la mitjanit de Cap d’Any per menjar el raïm
  • CA

Els conductors del metro aturaran breument el servei aquesta mitjanit de Cap d’Any per celebrar l’entrada d’any. Tal com és tradició a la xarxa del subsòl de Barcelona, els maquinistes fan una “pausa breu” quan s’apropa l’hora de donar la benvinguda al nou any per menjar el raïm. Fonts de TMB detallen que és una “pràctica normalitzada des de fa molts anys”.

Amb tot, precisen que l’aturada no produeix “cap afectació al servei” perquè les freqüències de pas no es veuen alterades. En aquella franja horària els temps d’espera són més elevats de l’habitual, per tant, els conductors tenen més marge per fer una pausa i celebrar l’entrada d’any. La nit de Cap d’Any el servei de metro serà continuat durant tota la nit. 

Els conductors que porten trens durant la nit de Cap d’Any reben un avís unes hores abans per saber a quina estació han d’aturar el tren quan s’acosti la mitjanit. D’aquesta forma, s’evita que un comboi es quedi en un túnel o possibles accidents. Tot seguit els treballadors tenen un marge de temps per prendre el raïm abans de seguir al seu lloc de feina. Alguns empleats, fins i tot, es coordinen amb les seves famílies per tal de poder donar la benvinguda al nou any junts. 

A altres serveis de transport que funcionen tota la nit de Cap d’Any l’aturada no existeix. És el cas dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que mantenen la circulació dels trens en tot moment, segons expliquen fonts de l’empresa a aquest diari. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa