Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més de 200 vols cancel·lats i retards al Prat per la vaga i la tempesta
  • CA

Matí de cancel·lacions, retards de fins a 45 minuts i amenaça de desviaments a l’aeroport del Prat. Vueling ha cancel·lat un total de 206 vols a l’aeroport del Prat a causa de la vaga del personal de terra d’Iberia que s’allargarà fins dimarts, coincidint amb el pont de la Mercè.

[r:5]

Les cancel·lacions per a aquest dissabte són d’un total de 46 vols amb destinació o sortida de l’aeroport de Barcelona, ​​segons informa l’aerolínia a la seva pàgina web.

La xifra puja a 54 cancel·lacions per a aquest diumenge, a 54 per a dilluns i 52 per a dimarts. Vueling subratlla que la vaga és “totalment aliena” a l’aerolínia i recomana als passatgers no anar a l’aeroport per buscar un vol alternatiu si els han cancel·lat el seu: demanen que les gestions es facin per telèfon o a internet.

Retards, anul·lacions i amenaça de desviaments per la tempesta

A més a més de la protesta laboral, que afecta especialment Vueling perquè té moltes operacions al Prat i és clienta del ‘handling’ d’Iberia, aquest dissabte hi ha ruixats a l’àrea de Barcelona que han provocat retards de fins a 45 minuts i una desena de cancel·lacions en diverses companyies. De fet, AENA ha avisat que podria arribar a haver-hi desviaments.

Quatre dies de vaga

El personal de terra d’Iberia a l’aeroport de Barcelona ha iniciat a les 00.00 hores d’aquest dissabte una vaga de quatre dies. La plantilla d’Iberia Airport Services al Prat és d’uns 2.700 treballadors, que s’encarreguen de la facturació, l’embarcament, la càrrega i descàrrega, l’assistència i el manteniment d’avions, i donen servei a una trentena de companyies, entre elles Vueling , British Airways i Turkish Airlines.

Els treballadors mantenen com a petició la transformació de 400 contractes eventuals a fixos parcials, la transformació dels actuals contractes fixos parcials a contractes a temps complet i la reorganització dels torns de treball per evitar línies de fins a vuit i nou dies de treball continu, a més de demanar més dies festius perquè la plantilla pugui conciliar.

El personal de terra ja va fer aturades els dies 27 i 28 de juliol, el 24 i 25 d’agost, i també els dies 30 i 31 d’agost, amb el que aquest és el quart cap de setmana de vaga que duen a terme aquest estiu.

Més notícies
Aena reconeix que el Prat és “més eficient” que Barajas
Notícia: Aena reconeix que el Prat és “més eficient” que Barajas
Comparteix
El president del gestor aeroportuari, Maurici Lucena, ha evitat donar el balanç econòmic de cada infraestructura perquè "donaria pistes" als seus competidors
Un avió de Vueling aterra d’emergència al Prat per fum a la cabina
Notícia: Un avió de Vueling aterra d’emergència al Prat per fum a la cabina
Comparteix
Els passatgers surten de l'aeronau per les rampes inflables, tal com marca el protocol
British Airways cancel·la vuit vols amb destí al Prat per la vaga de pilots
Notícia: British Airways cancel·la vuit vols amb destí al Prat per la vaga de pilots
Comparteix
La companyia anul·la "gairebé el 100%" dels desplaçaments a escala mundial
Diversos passatgers davant del taulell de reclamacions d'Ibèria, aquest juliol / ACN
El personal d’Iberia al Prat convoca una nova vaga durant les festes de la Mercè
Notícia: El personal d’Iberia al Prat convoca una nova vaga durant les festes de la Mercè
Comparteix
La companyia reacciona aturant les negociacions del conveni col·lectiu

Comentaris

  1. Icona del comentari de: eulàlia a setembre 23, 2019 | 12:06
    eulàlia setembre 23, 2019 | 12:06
    El meu fill disapte dia 21 de setembre tenia un vol a AMSTERDAM a les 18'30h, no li van anular. Però el varen tenir secrestat 12h al Prat. Al final el vol va sortir a les 4 de la matinada mes o menys. No he vist cap noticia en cap diari i francament es INDIGNANT. el menyspreu cap a les persones es de jutjat de guardia¡¡ SRS. LUCENA, DURAN i HEREU tenen algo a dir o estaban de pont? vostès q tantes llissons ens donen ¡¡¡

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa