Més de 200 vols cancel·lats i retards al Prat per la vaga i la tempesta

Vueling ha anul·lat 206 vols fins a dimarts i la pluja ha obligat a suspendre'n una desena més de diverses companyies

Matí de cancel·lacions, retards de fins a 45 minuts i amenaça de desviaments a l’aeroport del Prat. Vueling ha cancel·lat un total de 206 vols a l’aeroport del Prat a causa de la vaga del personal de terra d’Iberia que s’allargarà fins dimarts, coincidint amb el pont de la Mercè.

[r:5]

Les cancel·lacions per a aquest dissabte són d’un total de 46 vols amb destinació o sortida de l’aeroport de Barcelona, ​​segons informa l’aerolínia a la seva pàgina web.

La xifra puja a 54 cancel·lacions per a aquest diumenge, a 54 per a dilluns i 52 per a dimarts. Vueling subratlla que la vaga és “totalment aliena” a l’aerolínia i recomana als passatgers no anar a l’aeroport per buscar un vol alternatiu si els han cancel·lat el seu: demanen que les gestions es facin per telèfon o a internet.

Retards, anul·lacions i amenaça de desviaments per la tempesta

A més a més de la protesta laboral, que afecta especialment Vueling perquè té moltes operacions al Prat i és clienta del ‘handling’ d’Iberia, aquest dissabte hi ha ruixats a l’àrea de Barcelona que han provocat retards de fins a 45 minuts i una desena de cancel·lacions en diverses companyies. De fet, AENA ha avisat que podria arribar a haver-hi desviaments.

Quatre dies de vaga

El personal de terra d’Iberia a l’aeroport de Barcelona ha iniciat a les 00.00 hores d’aquest dissabte una vaga de quatre dies. La plantilla d’Iberia Airport Services al Prat és d’uns 2.700 treballadors, que s’encarreguen de la facturació, l’embarcament, la càrrega i descàrrega, l’assistència i el manteniment d’avions, i donen servei a una trentena de companyies, entre elles Vueling , British Airways i Turkish Airlines.

Els treballadors mantenen com a petició la transformació de 400 contractes eventuals a fixos parcials, la transformació dels actuals contractes fixos parcials a contractes a temps complet i la reorganització dels torns de treball per evitar línies de fins a vuit i nou dies de treball continu, a més de demanar més dies festius perquè la plantilla pugui conciliar.

El personal de terra ja va fer aturades els dies 27 i 28 de juliol, el 24 i 25 d’agost, i també els dies 30 i 31 d’agost, amb el que aquest és el quart cap de setmana de vaga que duen a terme aquest estiu.

Més informació

Comentaris

    eulàlia 23/09/2019 12:06 pm
    El meu fill disapte dia 21 de setembre tenia un vol a AMSTERDAM a les 18'30h, no li van anular. Però el varen tenir secrestat 12h al Prat. Al final el vol va sortir a les 4 de la matinada mes o menys. No he vist cap noticia en cap diari i francament es INDIGNANT. el menyspreu cap a les persones es de jutjat de guardia¡¡ SRS. LUCENA, DURAN i HEREU tenen algo a dir o estaban de pont? vostès q tantes llissons ens donen ¡¡¡

Nou comentari