Marxa lenta de cotxes d’autoescola per la “falta d’examinadors”

Uns 150 cotxes d’autoescola s’han concentrat aquest dimarts davant de la delegació del govern espanyol a Catalunya, entre el carrer Mallorca i el carrer Roger de Llúria, per protestar per “la falta de personal administratiu i examinador” en les prefectures de Catalunya, cosa que ha provocat un col·lapse en el sistema d’exàmens. A les 11.15 hores han llegit un manifest en el qual reclamen “un pla estratègic concret, pactat amb totes les parts implicades, amb un objectiu clar i concret, i d’aplicació immediata”, han demanat que hi hagi més capacitat d’exàmens diària en les prefectures i que es disminueixi la borsa de més de 50.000 alumnes pendents d’examinar-se a Catalunya.

Després de la lectura del manifest, el president de la Federació d’Autoescoles de Catalunya, Raül Viladrich, i la presidenta de la Federació d’Autoescoles de Barcelona, Teresa Coll, han lliurat el text amb les seves reivindicacions al subdelegat del govern central a Barcelona, Carlos Prieto. Viladrich ha explicat que aquest problema es repeteix des del 2013 i que l’espera per examinar-se, en funció de la zona, es pot allargar fins a 6 o 7 mesos, cosa que perjudica els alumnes, que “veuen limitades les seves capacitats laborals i socials en no obtenir el permís de conduir” i a les autoescoles.

Deixadesa de l’administracio

“Hem patit una vaga d’examinadors i patim aquesta deixadesa de funcions per part de l’administració”, ha criticat Viladrich, que ha concretat que hi ha prop de 90 examinadors a Barcelona, 12 a Tarragona, 11 a Girona i 6 a Lleida, però per dies personals o per malalties de curta durada no estan al 100%, ha assegurat. El president de la federació ha reclamat que s’incorporin “uns 25 examinadors més a Catalunya, repartits entre Barcelona i la resta del territori” per aconseguir un servei vàlid i eficient, així com un pla d’acció, pactat entre les prefectures provincials, la Direcció General de Trànsit (DGT), els examinadors i la Federació d’Autoescoles de Catalunya.

En declaracions als mitjans després de rebre les reivindicacions de les autoescoles, Prieto ha afirmat que l’Executiu central ha fet “grans avanços en aquest any al capdavant del Govern d’Espanya”, i ha assegurat que el nombre d’examinadors a Catalunya ha arribat a un màxim històric. Ha concretat que hi ha 116 examinadors a Catalunya, 87 d’ells a Barcelona i “en la darrera fornada, més d’un terç del total de tot Espanya es van destinar a Catalunya”, cosa que ha qualificat de ser un gest per part del Govern central, que vol posar vies de solució al problema.

Nou comentari