El límit de velocitat a 30 afronta el primer dia laborable

Després de l'entrada en vigor ahir, el nou límit de velocitat s'enfronta avui al primer dia laborable

El nou límit de velocitat a 30km/hora afronta avui dilluns el primer dia laborable. Després de l’entrada en vigor ahir de les noves restriccions, Barcelona ja compta amb el 68% dels carrers amb velocitat limitada. L’objectiu del consistori, però, és ampliar el percentatge fins al 75% a finals de l’any que ve.

La xarxa bàsica, que inclou carrers com Aragó, Balmes, avinguda Meridiana o la Diagonal, es mantindrà amb el límit de 50. En alguns casos, però, vies de la xarxa bàsica passaran també a ser 30, com ara el carrer Creu Coberta.

I és que a no ser que hi hagi una senyal que indiqui un altre límit de velocitat, els vehicles hauran de circular a 30 quilòmetres per hora. La tinenta d’alcaldia Janet Sanz (Barcelona en Comú) ho va celebrar: “Declarem Barcelona ciutat 30”, va anunciar en una atenció als mitjans.

Coixins berlinesos i radars pedagògics

Per assegurar el compliment de la velocitat màxima, la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, va detallar que es col·locaran coixins berlinesos, es canviarà la senyalització i els semàfors i es faran passos de vianants elevats. “És una mesura per reduir la sinistralitat”, ha reivindicat Alarcón.

Un coixí berlinès / Circula Seguro

Un coixí berlinès / Circula Seguro

El carrer de Sants, juntament amb el de Creu Coberta, ja compta amb senyalització per indicar que el límit és ara de 30, i l’Ajuntament de Barcelona hi ha situat també un radar pedagògic –així que no comportarà multes–.

Al 2021 serà quan arribi el cop a la taula. L’any que ve carrers tan transitats com Diputació, Consell de Cent o Via Laietana passaran a ser zona 30. Tots tres formen part de la xarxa bàsica de Barcelona. Juntament amb ells se sumaran a la reducció de velocitat els carrers Almogàvers, Taulat, Pi i Molist, Mandri, Travessera de Gràcia, Jordi Girona, carretera del Carmel, avinguda Mare de Déu de Montserrat i Torras i Bages. 

Més informació

Nou comentari