Les primeres proves pilot de la T-mobilitat començaran al juny

Ho anuncia el conseller de Territori, Damià Calvet

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat aquest divendres que les primeres proves pilot de la T-mobilitat seran a finals de juny. Així ho ha dit en l’acte de presentació de la campanya de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) Un viatge segur per reivindicar la seguretat del transport públic després de la pandèmia i recuperar la confiança dels usuaris.

El projecte encadena diversos anys de retard, primer per problemes amb les empreses encarregades del projecte i ja en els darrers mesos per la irrupció de la pandèmia. El nou sistema, que funcionarà via contactless, calcularà la tarifa del transport públic per distància i recurrència i no amb un preu fix en funció de les zones gràcies al sistema de quilometratge, que està cridat a revolucionar els trajectes.

Tot i que no s’ha explicat en què consistiran les proves, els operadors que faran servir –que són els clients del consorci Societat Catalana per la Mobilitat (SOC Mobilitat), encarregat de desenvolupar el nou bitllet de transport– fa temps que posen a prova els seus sistemes per adaptar-los al nou títol. Per exemple, el metro de Barcelona ha començat les proves tècniques.

Més informació

Nou comentari