L’AMB adjudica un contracte de 160 milions de transport amb busos

Cobrirà diversos municipis de l'àrea i ha estat adjudicat a una unió temporal d'empreses

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat l’adjudicació d’un contracte de 160 milions de transport metropolità amb busos. En concret, la unió d’empreses guanyadora oferirà un servei que circularà per Sant Boi, Cornellà, Sant Joan Despí, Sant Feliu, Sant Just, Esplugues, l’Hospitalet, el Prat, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Castelldefels, Gavà, Viladecans i Barcelona.

El consell metropolità ha aprovat aquesta setmana l’adjudicació, que anirà a mans d’una Unió Temporal d’Empreses (UTE). La unió està formada per les empreses Monforte, Castromil, La Hispano Igualadina, Alcalabus, Autocares Julià, Julià Travel, Monbus urbanos i Autobusos urbanos de Lugo. La UTE és una figura empresarial habitual en licitacions d’aquest calibre que permet a empreses relativament petites competir per contractes grans ja que uneixen forces.

L’AMB ha destacat de l’oferta de la UTE la “programació del servei”, que ha considerat “molt adient” perquè ha tingut en compte el temps de recorregut, la velocitat comercial i les hores útils dels vehicles, així com l’assignació de personal i busos en cada moment. També ha valorat que la proposta tingués en compte les emissions contaminants i com controlar-les. L’Àrea Metropolitana posa en relleu, a més, que es descriuen al detall el plantejament pel que fa a equips i sistemes embarcats.

Finalment, l’AMB ha detallat la despesa anual que suposarà el contracte durant els set anys que durarà.

Despesa anual prevista per l’Àrea Metropolitana / AMB
Més informació

Nou comentari