Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La línia del metro L10 sud estrenarà tres noves estacions a finals d’abril
  • CA

TMB preveu posar en funcionament tres noves estacions de la Línia 10 Sud del Metro de Barcelona. Tindran el nom de Port Comercial, Ecoparc i ZAL/Riu Vell i estaran en marxa a finals d’abril. Ho ha explicat aquest dilluns la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, en una visita a les noves estacions al costat del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, i ha dit que si poden forçar, “serà abans”.

Calvet ha assegurat que el pròxim 22 de març el Govern lliurarà les tres noves estacions a TMB, que haurà d’iniciar les marxes en blanc abans de posar-les en funcionament. Les tres noves parades de metro permetran sumar un milió de viatgers a l’any i han significat una inversió de 10,5 milions d’euros.

Aposta per la sostenibilitat

Calvet ha subratllat la instal·lació de plaques fotovoltaiques tant en les noves estacions com en la coberta de la zona de tallers de TMB a la Zona Franca, que sumen dues hectàrees de superfície i que permetran generar tres milions de kWh a l’any. Per la seva part, Alarcón ha apuntat que les noves estacions donaran servei principalment a persones que acudeixen als seus llocs de treball.

Aportacions extraordinàries

El conseller també ha explicat que fins al moment les aportacions extraordinàries per la reducció de viatgers a causa de la pandèmia “es fan amb normalitat”, encara que ha subratllat que la Generalitat està pendent que els terminis cobreixin el 100% del dèficit i que arribin a temps.

Alarcón, per part seva, ha recordat que “serà necessari tenir en compte 2021” en aquestes aportacions ja que la reducció de passatgers encara és del 40% però el servei és del 100% de l’oferta.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Miquel Àngel Estévez i Torrent a març 15, 2021 | 11:45
    Miquel Àngel Estévez i Torrent març 15, 2021 | 11:45
    Quina és/serà l'estació terminal de la línia 10 sud?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa