Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La L5 sumarà l’estació d’Ernest Lluch al juliol
  • CA

La línia 5 del metro sumarà una estació nova al juliol. Serà la d’Ernest Lluch, dedicada al polític socialista assassinat per ETA l’any 2000. El conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Damià Calvet, la regidora de Mobilitat de Barcelona, Rosa Alarcón, i l’alcadessa de l’Hospitalet, Núria Marín, han visitat aquest matí les obres, que estan en l’última fase d’execució. Calvet ha remarcat que la parada d’Ernest Lluch estarà enllestida segons el termini marcat el 2019.

El projecte, que ha tingut un cost d’uns 17 milions d’euros, ha estat portat a terme sota la direcció d’obra de Typsa i amb la unió temporal d’empreses (UTE) entre OHL i Colpisa, a més de Siemens. En els pròxims mesos començaran les proves que remataran la intervenció perquè l’estació obri al públic al juliol.

Les previsions de Territori, que és el propietari de la infraestructura del metro –tot i que és Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) qui les gestiona– auguren que uns 15.000 passatgers faran servir l’estació cada dia. Un 15% del total provindran del tramvia. Calvet ha destacat la “intermodalitat” de la parada d’Ernest Lluch, que connectarà amb diverses línies de Tram.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa