La Fiscalia arxiva la denúncia contra Renfe per les aglomeracions als trens

La companyia lamenta que es posés en dubte la seguretat en el transport públic

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha arxivat la denúncia d’Xnet contra Renfe per no garantir la distància mínima de seguretat entre els passatgers a Rodalies. Xnet considerava que es posava en risc la salut dels passatgers i que fins aquesta tardor les mesures per combatre la pandèmia es dirigien a responsabilitzar els usuaris sense ampliar la capacitat i les freqüències dels trens. A banda de la companyia, Xnet també responsabilitzava la Generalitat com a titular del servei i ministeris com el de Transports.

Fonts de Renfe han celebrat la decisió de la Fiscalia i han lamentat que es posés en dubte la seguretat en el transport públic. En aquest sentit, Renfe ha recordat que malgrat el descens de la demanda a la meitat Rodalies està oferint el 100% del servei en dies feiners, tant en capacitat com en freqüències. També recorda que s’ha intensificat la neteja i la desinfecció de tots els trens i d’elements com passamans, polsadors i tancament de portes d’accés, entre d’altres.

Altres mesures que reivindica Renfe són les campanyes informatives per a un ús correcte de la mascareta, instal·lació de gel a les estacions i senyalització per una major fluïdesa en el moviment dels passatgers.

Més informació

Nou comentari